Gå til sidens hovedinnhold

- En ulv blant sauer

Slik omtales den drapstiltalte av sin egen pastor. Mannen står tiltalt for å ha stukket i hjel sin kone.

Mannen står tiltalt for å ha knivstukket sin kone til døde i fjor. Pastoren i vietnameserens menighet forklarte seg i Oslo tingrett onsdag.

- Han var som en ulv blant sauer. Jeg som pastor er deres hyrde. Jeg husker jeg tenkte at nå er en av sauene døde, og at det var en ulv som drepte den, sier pastoren i retten.

Den 31 år gamle vietnameseren står tiltalt for drapet på sin kone 17. november i fjor. Kvinnen ble knivstukket med en ti centimeter lang grønnsakskniv i Prinsdals gate i Oslo.

Filmet voldsforklaringer
Pastoren har filmet jenta ved flere anledninger. Disse filmene ble onsdag lagt fram for retten. Filmene skal inneholde forklaringer om hva ektemannen hadde gjort mot henne og eldstedatteren.

Ekteparet var begge svært religiøse. Pastoren traff den tiltalte for fire år siden. Han hentet tiltalte og andre asylsøkere ved asylmottaket han bodde på, og tok dem med til den vietnamesiske menigheten. Kort tid etter var han omvendt. Et år senere giftet han seg med avdøde, og hun ble også et trofast medlem av menigheten.

«Skal ikke splittes»
Religion preget i sterk grad forholdet deres. Den avdøde var svært opptatt av å følge Guds ord. Hun fortalte pastoren at ektemannen ved gjentatte ganger hadde slått stedatteren sin. Han skal også ha slått henne og ved et tilfelle truet henne med kniv.

Ved en episode måtte politiet tilkalles. Han hadde hogget hull i madrassen med en kniv og truet med å drepe alle i rommet. Etter episoden med huggingen i madrassen, utstedte politiet besøksforbud etter avhør av kvinnen. Likevel ville hun ikke gå fra ham.

«De Gud har ført sammen skal ikke splittes» skal kvinnen ha sagt til pastoren.

«Menneskeskapt papir»
Han var svært opprørt over at hun ikke tok avstand fra ham. Den tiltalte var heller ikke villig til å følge besøksforbudet.

Han skal ifølge pastoren uttalt at det var et ”menneskeskapt papir”. Pastoren forsøkte å forklare ham at det ifølge religionen er viktig å adlyde myndighetene. Han fikk imidlertid lite gjennomslag for dette. Menigheten tok også opp dette i råd

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai