Gå til sidens hovedinnhold

En usannsynlig EM-toppscorer

Nord-Irlands Kyle Lafferty har scoret fem mål på fem EM-kvalifiseringskamper.

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips:
2,9 mill. i bonuspotten
Dagens dobbel: Sjekk Argentinas superrekke
Oddstips: Danmark skal til EM
V75 Bjerke: Vi stoler på Hamre
V5 Bjerke lørdag: Vi starter Bjerke-festen med en Brandy
V4 Strømsholm galopp:
Internasjonal V4 med norsktrente hester

Lørdagens oddsprogram består blant annet av EM-kvalifiseringskamper, VM-matcher i Canada og diverse oppgjør i Oddsen-ligaen.

Langskudd: Nord-Irland - Romania H 2,85
Nord-Irland deltok i VM i 1982 og 1986, men har aldri kvalifisert seg for EM. Sjansene for landets første eurosluttspill er imidlertid gode.

Nord-Irland ligger på annenplass i pulje F med 12 poeng. Det ble tap i bortekampen mot Romania, men seier i de fire øvrige kampene.

Til kveldens kamp er førstekeeper Roy Carroll ute med skade, ellers stiller landslagssjef Michael O'Neil trolig med sin beste tropp.

Norwich-angriperen Kyle Lafferty har vært lagets store spiller i kvalifiseringen med fem mål på like mange kamper. Langt mer kjente Danny Welbeck er den eneste som har scoret flere mål i kvaliken enn 27-åringen.

Lafferty var utlånt til den tyrkiske klubben Caykur Rizespor halve sesongen, og det er usikkert om den høyvokste spissen får bli med Norwich opp til Premier League.

Romania topper gruppen med 13 poeng. Det eneste poengtapet kom i hjemmekampen mot Ungarn i annen runde. Landet endte på annenplass i den forrige VM-kvalifiseringen, men måtte gi tapt for Hellas i playoffspillet.

Romania har en del forfall til kveldens kamp. Playmaker Lucian Sanmartean, kaptein Razvan Rat, forsvarsspilleren Florin Gardos, keeper Costel Pantilimon, spissen Ciprian Marica og midtbanspilleren Cristian Tanase er alle ute med skader.

Nord-Irland har vært en positiv overraskelse i denne kvalifiseringen, og selv om Romania leder gruppen fortjent, kan man ikke si at rumenerne har kjørt over de andre lagene. Forrige runde ble det ikke bedre enn 1-0 hjemme mot Færøyene.

Romania stiller svekket i kveld, og nordirene kommer til å kjempe til krampa tar dem foran et entusiastisk hjemmepublikum. Det er også verdt å merke seg at Nord-Irland slo til med et par sterke resultater i den forrige VM-kvaliken. Russland ble slått på hjemmebane, og man klarte uavgjort borte mot Portugal.

Vi setter en liten slant på nordirsk seier til 2,85 i odds som dagens langskudd.

Kampstart: 20.45.

Kommentarer til denne saken