Gå til sidens hovedinnhold

- En vakker historie

Crédit Agricoles sjef er strålende fornøyd med Thor Hushovds innsats. - Vi er som en familie. Det er en vakker historie for en manager, stråler Roger Legeay.

PARIS/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Jeg er veldig glad nå. Det har vært mye press på oss, og den grønne trøyen er den eneste det har vært spenning om til slutt. Vi sa før Touren at poengkonkurransen ville bli avgjort på Champs-Elysées, og det viste seg å stemme, sier Roger Legeay til TV 2 Nettavisen.

Han er nesten rørt når han snakker om Grimstad-gutten.

- Før Touren sa jeg til Thor: Dette er din historie, den er din de neste tre ukene. Nå må du bare vinne, så vil historien aldri glemmes, sier Legeay.

- Vi blir som en familie
Han hentet Thor som ung rytter og har utviklet ham til å bli en stjerne.

- Thor har vært med oss siden han var ung, og har tatt stadig nye steg. Vi visste at han en dag ville kjempe om den grønne trøyen i Tour de France. Det er en vakker historie for en manager, det å ha med seg en rytter fra han er ung og helt til han når toppen, sier Legeay og fortsetter:

- Du kan hente meritterte ryttere, men det blir ikke det samme. Vi blir som en familie, sier Legeay.

- Grønt var målet
Hushovd vant ikke en eneste etappe på veien mot den grønne trøya. Det bekymrer ikke sportsdirektøren.
- Vi er overhodet ikke skuffet over at det ikke ble etappeseier. Det var dette som var målet hele tiden. Da er det like viktig å ikke tape poeng til konkurrentene, som å vinne etapper selv. Vi kunne selvsagt tenkte oss en etappeseier i Paris, men vi måtte bare sikre, sier Legeay og fortsetter:

- Det var regn, flere krasj og stor fare for å punktere. Da kan vi ikke risikere den grønne trøyen ved å angripe på de siste fem kilometerne, sier Legeay.

Han forklarer Hushovds triumf på følgende måte:

- Det handler om selvsikkerhet, stabilitet og utholdenhet gjennom tre uker. Vi vant Tour de France på poeng.For Crédit Agricole er dette veldig stort. Det kjempes om tre viktige trøyer, og dette er nummer to etter den gule. Vi er selvsagt kjempefornøyd.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken