Gå til sidens hovedinnhold

Endelig, Blackburn!

En kneskadd Morten Gamst Pedersen så lagkameratene ta en etterlengtet seier.

BLACKBURN - FULHAM 2-0:

Hjemmelaget hadde ikke tatt en trepoenger i Premier League på ni forsøk før søndagens oppgjør mot Brede Hangelands Fulham.

Heldigvis for Sam Allardyces mannskap ble den kjedelige statistikken gjort til historie på Ewood Park. Christopher Samba åpnet ballet da han reagerte kjappere enn Hangeland i en duell i feltet, og tuppet inn kampens første scoring i det 25. minutt.

Gjestene hadde de fleste sjansene, men det var vertene som var effektive. Ti minutter ut i den siste omgangen sørget kaptein Ryan Nelsen for å sette den berømte spikeren i kista da han headet inn kampens andre scoring.

Nelsen ble for øvrig kåret til banens beste spiller av den lokale juryen på Ewood Park.

Fulham kastet innpå Erik Nevland når det gjensto halvtimen av oppgjøret, men det eneste nordmannen presterte var å pådra seg et unødvendig gult kort.

Morten Gamst Pedersen har ifølge Blackburns hjemmeside pådratt seg en kneskade, og var dermed uaktuell for søndagens oppgjør. Det er ennå uklart hvor alvorlig skaden til nordlendingen er.

Situasjonen ser nok uansett dårligere ut for Fulhams Clint Dempsey, som kan ha pådratt seg en korsbåndskade i søndagens match.

I verste fall står sommerens VM i Sør-Afrika i fare for amerikaneren.

- Prognosene ser ikke bra ut, sier Fulham-manager Roy Hodgson ifølge BBC.

- Det ser ut som om han har skadet korsbåndet. Det vil i så fall holde ham ute av spill i en lang periode, forklarer manageren videre.

Han forteller at Dempsey skal undersøkes videre på mandag, men manageren ser ikke lyst på situasjonen.

- Legene er ganske gode nå for tiden, og som regel er de første prognosene riktige, kommenterer Hogdson.

Blackburn er, til tross for søndagens trepoenger, farlig nære nedrykksstreken. Det skiller kun fem poeng ned til Hull som ligger under streken. Fulham befinner seg tre poeng foran Blackburn i den øverste engelske divisjonen.

PS: Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve for Fulham.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken