Gå til sidens hovedinnhold

Endelig løsnet det for Tottenham

Londonlaget tok sesongens første trepoenger.

SUNDERLAND - TOTTENHAM 0-1:

Tottenham er av mange sett på som en outsider til en plass blant de fire beste i Premier League denne sesongen, men londonlaget har fått en treg åpning på sesongen og sto uten seier før søndagens ligamøte.

Mauricio Pochettinos menn møtte Sunderland på bortebane.

Det ble ingen lett oppgave for argentinerens disipler og det så lenge ut til å bli en målløs affære. Avgjørelsen falt først etter 82 minutter.

- Fytti grisen
Da satte Ryan Mason ballen forbi keeper Costel Pantilimon, etter et godt framspill av innbytter Erik Lamela. Dette var nok til å sikre tre poeng.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller lot seg imponere av scoringen som til slutt ble helt avgjørende og sikret Tottenham seieren.

- For en vidunderlig scoring av Tottenham. Fytti grisen for noen kombinasjoner, helt perfekt. Det er ikke dårlig forsvarsspill, heller. Det går så fort framover og det er noe av dette Tottenham har manglet tidligere i høst, vilje og besluttsomhet framover. Her viser de det og da sitter den til slutt, sier Stamsø Møller i studio etter kampen.

Mason ble fraktet av banen på båre like etter. Det så ut som Tottenham-helten pådro seg en smell i det han satte inn vinnermålet.

Dermed er Tottenham oppe i seks poeng fra fem kamper. Sunderland ligger helt sist på tabellen med kun to poeng denne sesongen.

- Vi gikk til denne kampen med en positiv innstilling. Vi var det beste laget og fortjente seieren, sier Spurs' Jan Vertonghen til Sky Sports.

I stolpen
Det ble ingen magisk første omgang på Stadium of Light og det var langt imellom høydepunktene. For Tottenham hadde nykommer Heung-Min Son fått sjansen fra start, men koreaneren fikk ikke vist så mye.

Den tidligere Tysklands-proffen var frisk innledningsvis, men i likhet med resten av Tottenham, ble det for mange feil utover i kampen.

Angriperen fikk den kanskje største Spurs-sjansen i første omgang, da han kom på et løp inn i boksen og fikk ballen i god posisjon, men Son fikk aldri klem på kula og bommet i stedet på ballen i avslutningsøyeblikket.

Det største lyspunktet for gjestene var nok at unggutten Dele Alli spilte fra start og tidvis viste svært spennende takter på sin kant.

For hjemmelaget var det en tidligere Tottenham-spiller som var mest giftig på topp. Jermain Defoe kom til noen gode sjanser før pause.

Den største etter 27 minutter.

Navnebror Jeremain Lens spilte fram til Defoe og spissen løp seg fri fra Tottenhams to stoppere. Skuddet gikk forbi Hugo Lloris, men i stolpen.

Dette var første omgangs klart største sjanse og det burde faktisk stått 1-0 til vertene da lagene tuslet i garderoben for pause.

Mason avgjorde
Andre omgang fortsatte litt i samme sporet som den første og det var fortsatt langt mellom høydepunktene. Begge lagene skapte noen farligheter, men det lå liksom ikke helt et mål i lufta i Sunderland.

Vi måtte altså vente helt til det 82. minutt.

Innbytter Erik Lamela spilte flott igjennom til Ryan Mason og midtbanemannen trillet kula forbi keeper og i nettmaskene.

Dette var kun Spurs' fjerde ligamål denne sesongen.

Like etter var Jack Rodwell nær ved å utligne direkte da han satte ballen i tverrliggeren, men flere mål ble det aldri på lysets stadion.

Se Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=qhmjEFsGvNkIFeKr0HeG4UYa7jiEcZ5z5sgKDTOEONDWAVeNI_GNrdJhXJo6g9IwSfg_bjVb01SYaJBsRpkttnYPrRQy88to&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken