Gå til sidens hovedinnhold

Endelig snakker Lyn!

Etter over ett døgns taushet har Lyn uttalt seg om den angivelige trenersparkingen.

Onsdag kveld meldte både NRK og TV 2 at Lyn har sparket Kent Bergersen fra stillingen som hovedtrener i klubben.

Denne meldingen kom ikke overraskende på så mange, ettersom osloklubben ligger helt sist i Tippeligaen med kun én seier på 19 kamper, men den kom åpenbart overraskende på klubbledelsen.

Ingen var tilgjengelige for kommentarer onsdag kveld. Nettavisen forsøkte å kontakte en rekke sentrale personer, men fikk ingen svar. De som møtte opp på treningsfeltet torsdag, ble ikke mye klokere.

I forhandlinger
Torsdag kveld sendte imidlertid Lyn ut en pressemelding.

«Kent Bergersen ble tirsdag informert om at Lyn ønsker et skifte av hovedtrener i klubben. Kent Bergersen har ikke den nødvendige tillit i klubben som en hovedtrener/leder er avhengig av å ha. Klubben er nå i forhandlinger med Kent Bergersen vedrørende vilkår for fratredelse,» opplyser Lyn.

Etter hva Nettavisen erfarer, fikk spillerne i klubben torsdag beskjed før treningen om at Bergersens tid som hovedtrener er forbi. Det er usannsynlig at Bergersen leder fredagens trening, mener en kilde Nettavisen har snakket med.

Dårlig økonomi
En sluttavtale kompliseres naturligvis av den økonomiske situasjonen i Lyn, som er svært gyngende. Supporterne har flere ganger uttalt at veteranstopperen Tommy Berntsen vil være en bedre løsning som hovedtrener enn Kent Bergersen, og har samtidig påpekt at dette, ettersom han allerede er på klubbens lønningsliste, vil være en rimelig løsning.

Ifølge NRK kommer Lyn til å bli ledet av Berntsen og assistenttrener Gunnar Halle i mandagens tippeligakamp mot Brann.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken