Sørafrikanske Ernie Els gikk til topps i helgens Honda Classic etter en avsluttende 67-runde søndag. Han har vært nærme flere ganger, men ikke helt fått det til å klaffe. Han ledet turneringen i Dubai for noen uker tilbake helt til de siste hullene, men måtte se seg forbigått. I forrige turnering, WGC-Accenture Match Play Championship, ble han sogar slått ut i første runde.

Endelig
Det har med andre ord ikke vært lett for ”The Big Easy” å smile, men han har gjort det likevel. Og etter søndagens seier var det ett hundre prosent ekte også.

- Det føles søtere etter å ha tapt så mange turneringer. Endelig gikk det min vei, sa han etter triumfen.

38-åringen innrømmet at han hadde savnet følelsen av seier.

- Vi blir avhengige av den følelsen, og når du ikke oppnår den rusen, så savner du den. Jeg har definitivt savnet å vinne i USA, la han til.

Els har hatt hjelp av sportspsykologen Bob Rotella i det siste. Det har hjulpet.

- Jeg har vært litt anspent og småhissig, fordi jeg har forsøkt å bli bedre og vinne turneringer. Jeg hadde enten uflaks eller spilte dårlig, men uansett hva som skjedde, så begynte jeg å bli litt anspent. Bob har hjulpet meg til å slappe av mer, sa han.

Vinne mer
Mot slutten av 2006 la Ernie Els en treårsplan for seg selv om å overta Tiger Woods på toppen av verdensrankingen. Siden den gang har Tiger bare fortsatt å dominere, nå enda mer enn før.

- Jeg er 38 år gammel nå, og jeg kan enkelt reise rundt, kose meg med ungene mine og bygge golfbaner og slike ting. Me jeg har veldig lyst til å oppnå mer i sporte, og jeg ønsker fortsatt å vinne mye. Det er målet jeg må ha for meg selv nå, sier han.

Luke Donald ble nummer to i Honda Classic, med Nathan Green på 3. plass.

Her kan du lese flere nyheter i vårt golfmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.