Gå til sidens hovedinnhold

Engelsk presse slakter FIFA-rankingen

Engelske aviser er i harnisk fordi England har klatret på listen over verdens beste lag.

Under overskriften «Liste-idioti» går The Mirror hardt ut mot FIFA-rankingen. Fordi laget deres fikk en overraskende god plassering i juli.

Kvartfinale-tapet for Portugal var tungt å svelge for engelskmennene og The Mirror ønsker helt klart ikke at landslaget skal få mer ros enn fortjent. «De var den største floppen i VM, men, utrolig nok, FIFA har dyttet Englands ranking OPP», står å lese på avisens nettutgave torsdag.

De beskriver FIFA som helt på jordet, og at Sven Göran Erikssons mannskap aldeles ikke fortjener å klatre fra 10. til 5. plass på lista.

Med dagens rangering ligger England foran Nederland, Spania, Tyskland og Tjekkia. Alle gode grunner til ikke å bry seg om lista, mener The Mirror.

Men den største katastrofen er, ifølge The Mirror, at Portugal ligger bak England på lista. De gjør et poeng av at Portugal kom til semifinalen og slo England i dette VM, samt EM i 2004.

I tillegg skriver avisen at det er et paradoks at lilleputt Guinea er rangert som nummer 24, mens EM-vinner Hellas ligger på 32. plass.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken