Da Fabio Capello tok over et vaklende engelsk landslag vinteren 2008, uttalte han at den jobben blir hans siste innen fotballen. Nå bekrefter han det samme i et intervju med det italienske ukebladet Marie Claire.

– England blir definitivt det siste fotballaget jeg trener, sier mektige Capello.

Verdens beste CV?
Den italienske treneren har en imponerende CV. Etter at han ga seg som spiller i AC Milan i 1979 tok han en lang pause fra fotballen, og startet ikke å utøve treneryrket for alvor før i 1991.

Og han startet ikke med noen småklubb. Han ledet nettopp AC Milan til seriegull i 91/92, 92/93, 93/94 og 95/96. Milans klubbrekord på 58 kamper uten tap ble i tillegg satt under Capellos ledelse fra 19. mai 1991 til 21. mars 1993.

63-åringen vant også mesterligaen som leder for Milan i 93/94.

Deretter gikk turen til Spania og Real Madrid, og selvsagt førte han hovedstadslaget til seriegull umiddelbart.

Kampfiksing?
Likevel vendte han tilbake til Milan igjen året etter. Etter en heller dårlig sesong i Milano, vendte han snuten mot Roma og førte klubben til seriegull i 2000/01-sesongen.

I 2004/05, og året etter, førte han Juventus til seriegull – dette seriegullet ble i ettertid mye omtalt i forbindelse med kampfiksingskandalene som herjet i Italia på den tiden.

Deretter tok han igjen over Real Madrid og førte dem til topps i 2006/07.

Uaktuelt med Italia
Nå er han altså i ferd med å avslutte den imponerende trenerkarrieren som Englands landslagssjef, og tiden etter at Capello tok over har vært en suksessfull dans på roser. På åtte VM-kvalifiseringskamper har det blitt like mange seirer.

Kontrakten til Capello går ut etter fotball-VM i Sør-Afrika, men med muligheter for forlengelse i ytterligere to år.

Mange italienere ønsker at Capello leder det italienske landslaget før han gir seg som topptrener.

– Om jeg kommer til å trene det italienske landslaget? Nei, det interesserer meg rett og slett ikke, sier Capello provoserende.

– Italia og England kan møtes i en VM-finale. Jeg kommer til å bekle England-skjorten, sier han.

Fotball ikke viktigst
Selv om han har viet store deler av livet sitt til fotball, hevder 63-åringen at det ikke på noen som helst måte er av tingene han setter høyest.

– Fotball er bare en jobb for meg. Det er tre ting jeg ikke kunne vært foruten. Det er mitt hjem, min familie og reising, sier en av tidenes mest suksessrike managere. (ANB)