Gå til sidens hovedinnhold

- England kludret det til

Franz Beckenbauer irriterer seg over at Tyskland møter England allerede i åttedelsfinalen i VM.

Den tyske fotballegenden gir glatt engelskmennene skylden for at enten England eller Tyskland må takke for seg i årets VM-sluttspill kommende søndag. Hadde begge fotballstorhetene vunnet sine grupper, ville de gått klar av hverandre i åttedelsfinalen.

USAs overtidsscoring – kombinert med Englands svake spill innledningsvis i VM – gjør imidlertid at stjernemøtet kommer allerede nå.

- Dumt nok har England kludret det til ved å bli nummer to i gruppa, skriver Beckenbauer i sin VM-spalte i den tyske storavisen Bild.

- Burde vært semifinale
- En sånn kamp burde vært en semifinale, ikke en åttedelsfinale, mener legenden.

Han er samtidig ikke et sekund i tvil om at hans egne landsmenn atter en gang vil gå seirende ut av et VM-drama mot England. Det forklarer mannen som både har blitt verdensmester som spiller og trener med fysisk forfatning.

- Engelskmennene ser litt slitne ut. Og det er god grunn til det. Premier League-spillerne må spille flere kamper enn Bundesliga-kollegene, inkludert to engelske cuper, skriver Beckenbauer.

- Derfor er de ofte utbrente når man kommer til VM eller EM, tilføyer han.

Spår klassiker
Beckenbauer har selv vært aktør i flere fighter med England, og ber like godt folk feste setebeltene.

- England mot Tyskland har alltid vært de største og uforglemmelige oppgjørene i historien vår. Det blir garantert en ny klassiker, spår «Der Kaiser».

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken