Gå til sidens hovedinnhold

England spaserte til seier mot Wales

Tok en tidlig tomålsledelse, og så seg aldri tilbake. Capello overrasket med ny formasjon.

WALES – ENGLAND 0-2:

Det var duket for nabooppgjør da Wales tok imot storebror England på Millenium Stadium på lørdag.

Wales har tapt sine tre første kamper i EM-kvalifiseringen, og klarte heller ikke i dag å skaffe seg poeng. England vant fortjent 2-0, og er topper dermed gruppe G på målforskjell foran Montenegro.

Fabio Capello hadde også gått bort ifra sin vante 4-4-2-formasjon, og valgte en slags 4-3-3 mot Wales. Dette så ut til å fungere, og spesielt spillere Scott Parker og Jack Wilshere så ut til å nyte formasjonsendringen. Ashley Young spilte også en meget god kamp.

- Det var en ny formasjon for oss, men folk viste hva de skulle gjøre og det fungerte, uttalte Villa-vingen ifølge BBC.

England-sjef Capello hadde dette å si om formasjonsvalget:

- Jeg valgte formasjonen etter å ha sett Wales spille. Det var veldig bra, fordi spillere som Ashley Young forbedret seg kraftig.

Tidlig ledelse
England tok en tidlig ledelse etter at bortelaget fikk straffe da James Collins felte Ashley Young innenfor 16-meteren etter seks minutter. Dommeren var sikker i sin sak, og reprisene viste at det var en korrekt avgjørelse.

Frank Lampard var sikkerheten selv, og sendte ballen lavt til venstre, mens keeper Wayne Hennessey gikk motsatt vei.

Effektive Bent
Ikke lenge etter doblet England ledelsen. Glen Johnson slo en nydelig langpasning fram til Ashley Young. Han kom seg til dødlinjen, og slo en perfekt ball til en fremadstormende Darren Bent som banket ballen i nettaket.

Dette var Bents tredje mål på de tre kamper for England. Ifølge fotballstatistikeren OptaJoe på twitter har spissen scoret på alle sine tre siste skudd for Three Lions. Ikke noe i veien med effektiviteten der altså.

Aldri truet
England hadde det meste av spillet også etter scoringene, og kunne økt ledelsen. I andre omgang prøvde Wales å komme inn i kampen igjen, men de lyktes ikke.

Dermed fikk England med seg tre poeng, og det smakte nok for Fabio Capello som før kampen hadde fått medfart etter avgjørelsen om å gi kapteinsbindet tilbake til John Terry.

- Jeg er fornøyd med lagånden. Vi jobbet sammen for å vinne ballen, og alle spillerne hjalp hverandre, uttalte Capello etter kampen.

Wales' nylige utnevnte kaptein Aaron Ramsey var skuffet etter kampen.

- Vi slapp inn to tidlige mål, og hadde et fjell å bestige etter det. Men jeg syns vi viste glimt av hva vi er kapable til, sa Ramsey ifølge BBC.

Nedturen for England var at Wayne Rooney, denne gangen som høyreving, dro på seg et gult kort, og må dermed stå over Englands nest kamp mot Sveits.

PS: I den andre kampen i gruppe G, spilte Bulgaria og Sveits 0-0.

Kommentarer til denne saken