Gå til sidens hovedinnhold

Englands nye gullgutt

Alle vil ha en bit av Boltons Gary Cahill.

Han har lenge vært sett på som en av balløyas største stoppertalenter, Gary Cahill. Men til tross for interesse fra en rekke toppklubber, spiller 24-åringen fortsatt sin fotball i Bolton.

Manchester United har flere ganger blitt linket med stopperen. Det samme har flere av de andre toppklubbene i hjemlandet, og nå sist har også Inter meldt sin interesse for forsvarsspilleren.

Det er derfor ikke så rart at Bolton nå har innfunnet seg med at landslagsmannen kommer til å forsvinne snart. Men klubben er likevel klinkende klare på at 24-åringen ikke blir billig.

Inne i landslagsvarmen
Spesielt ikke nå som han er inne i Fabio Capello varme på landslaget. Cahill fikk sin debut som innbytter mot Bulgaria 3. september, da han kom inn for en skadet Michael Dawson.

- Det kommer nok en dag, selv om jeg håper den dagen ikke allerede kommer i januar, at Gary Cahill blir for stor for Bolton. Spesielt med tanke på pengene som er involvert, sier Bolton-manager Owen Coyle om sin forsvarssjef ifølge The Mirror.

- Jeg er overbevist om at han er god nok for alle toppklubbene. Og når den dagen kommer at en overgang er på trappene, skal han få dra, for han har vært utrolig lojal mot Bolton, sier han.

Sheffield-gutten har vært fast inventar hos Bolton siden han kom fra Aston Villa i 2008, og har vært en viktig grunn til at «The Trotters» har holdt seg godt oppe i Premier League.

Bolton-manager Owen Coyle ser på Cahill som medlem av «den nye vinen» i engelsk landslagsfotball. I tillegg til Cahill er også lovende spillere som Adam Johnson, Joe Hart, Theo Walcott, Kieran Gibbs og Scott Loach en del av Capellos framtidsplaner.

- Det er ingen tvil om at han er en kvalitetsspiller som presterer jevnt og trutt. Han gjør ting enkelt, og jeg er sikker på at han vil få en fantastisk karriere på landslaget, sier Bolton-manageren.

Startet i Aston Villa
Gary Cahill startet karrieren med småklubben AFC Dronfield, og spilte der til han fylte 15 år. Etter et lite treningsopphold med Derby, signerte han for Aston Villas ungdomsakademi i 2000.

I løpet av sin tidlige karriere ble han lånt ut til både Burnley i 2004 og til Sheffield United i 2007. Under tiden i Burnley ble han kåret til både årets spiller og årets unge spiller i klubben.

Aston Villa-debuten kom i et oppgjør Birmingham-klubben tapte 5-0 mot Manchester United. Den første kampen fra start kom 9. april 2006 mot erkerival West Bromwich Albion på Villa Park.

På grunn av en skade på danske Martin Laursen fikk han flere kamper for Villa denne sesongen, og imponerte stadig vekk med sitt kontrollerte og effektive stopperspill. Dette fikk etter hvert flere klubber med seg, og i januar 2008 gikk veien videre til Bolton. Etter i et halvt år i klubben ble han hedret som «beste nykommer», og i oktober 2008 scoret han sitt første mål.

- Faren min gråt
Cahill hadde aldri noen stor karriere på aldersbestemte landslag, og fikk kun fire opptredener på U21-laget før han var for gammel. Han ble for første gang kalt opp til A-laget i 2009, men måtte vente over ett år på debuten, den kom altså mot Bulgaria.

- Faren min gråt som en liten unge da jeg gikk utpå der. Han er fortsatt helt i hundre, sier Cahill om landslagsdebuten.

- Det var ikke en ideell debut. Det er aldri noe særlig å se en lagkamerat skade seg. Det satte en liten demper på det hele, men jeg er veldig glad og stolt over å ha representert landet mitt.

England kunne imidlertid ha gått glipp av stopperen, siden han også kunne valgt å spille for Irland. Det var imidlertid Owen Coyle som overbeviste spilleren om at England var riktig valg.

Og allerede lørdag kommer en ny sjanse til å se Gary Cahill i aksjon, når Bolton møter Arsenal på The Emirates.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken