Lørdag forsvant den svenske jenta Engla Höglund (10) i Dalarna. Politiet mistenker at hun er bortført.

Om lag 200 personer, mange av dem frivillige, leter nå etter den livsglade jenta.

- Vi leter nå med helikopter, biler og søkepatruljer til fots, sier kommissarie Mikael Lundkvist ved Länskriminaljouren i Dalarna til Nettavisen.

Internasjonal etterlysning
Søndag ettermiddag besluttet politiet å gå ut med en internasjonal etterlysning etter tiåringen.

- Vi har ingen informasjon på det nåværende tidspunkt som tyder på at hun har krysset noen landegrense. Likevel oppfatter vi saken som så alvorlig at vi ikke tar sjansen på å ikke ta i bruk dette virkemiddelet, sier Lundkvist.

Politiet sier til Nettavisen at de har mottatt en rekke tips om personer som er observert i området. Ved 15-tiden søndag arbeider politiet fortsatt med å sammenfatte tipsene, og har så langt ikke fulgt opp noen av dem direkte.

Mobilen påslått
Tiåringens mobiltelefon er politiets beste spor så langt i forsvinningsmysteriet. Ifølge expressen.se er mobilen hennes peilet inn og står oppkoblet til en telefonmast i traktene.

- Vi arbeidet ut fra en teori om at hun fortsatt befinner seg i området sier pressetalsmann Sven-Åke Petters ved politiet i Dalarna til avisen.

Dalarna-polisen fikk melding om den mystiske forsvinningen klokken 16.54 lørdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Engla Höglund hadde lekt med venner lørdag ettermiddag og skulle sykle hjem den fem kilometer lange strekningen fra Stjärnsund til Björktjarn (se kart nederst i artikkelen).

Moren fortvilet
Siden det var første gang Engla skulle sykle hjem alene var moren gjentatte ganger i kontakt med henne på mobilen. Da de sist snakket sammen var Engla allerede kommet et godt stykke på vei hjem. Men da det hadde gått en halvtime og Engla ennå ikke hadde kommet hjem, og heller ikke svarte på mobilen, slo moren alarm.

- Jeg begynte å lete etter henne med en gang. Jeg forsto at noe hadde hent, sier moren Carina til expressen.se .

- Det er forferdelig. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, fortsetter hun.

Sykkelen funnet
Englas sykkel ble funnet i skogkanten kun 500 meter fra hjemmet.

Ifølge vitner skal det ha stått en bil parkert i nærheten av stedet der sykkelen ble funnet. Politiet var raskt på stedet der de startet søk med politihunder. Dette søket var imidlertid resultatløst, skriver Dalarnas Tidningar.

I tillegg til svensk politi deltar en stor gruppe frivillige og en tropp fra Heimevernet i søndagens storstilte leteaksjon. Natt til søndag har et politihelikopter med varmekamera søkt over et stort område uten resultat.