Gå til sidens hovedinnhold

Enkel seiersoppskrift

Tet fra start til mål er den enkleste oppskriften på å vinne et travløp, og slik synes vi det ser ut for Svork Rigel og Atle Solhus på Leangen i kveld.

Her finner du Nettavisens tips til V5B

Svork Rigel har vist god form i de siste startene, og i kveld har han et helt riktig løp på papiret. Rask som han er fra start, er det neppe noen som overflyr han fra start, og vi tror kusk Atle Solhus styrer løpet hele veien.

Siden oppløpet på Leangen er landets lengste, er ikke teten på langt nær så viktig som på flere andre baner, men teten er uansett den korteste veien til mål. Det kan fort bli 2-3 seire fra den posisjonen i kveld.
I Innledningen av V5B kommer Ducat WL til å forsvare sporet innledningsvis, men vi regner med at han skal ha ryggløp. En feilfri Goal Boszorg er den første til å overta, og uten galopp kan den kapable 5-åringen kanskje lede hele veien. Han møter dog et par formsterke motstandere.

Lillebror er best ?
I den andre avdelingen av B-spillet har vi mest tro på Salsnes Sokken. Denne gangen har 6-åringen et riktigere løp enn på lenge på papiret. En av opponentene er hans ett år eldre bror Salsnes Mentor. Sistnevnte viste toppform ved å vinne over stayerdistanse sist. Rødjerka heter deres mor, og i tillegg til disse to har hun også fått frem Salsnes Jerker, som så langt har tjent godt over en halv million kroner. Rødjerka har også ytterligere fire yngre avkom, som så langt ikke har vært til start.

Som vanlig er det syvende løpet (V5-3B) av svak sportslig kvalitet når det arrangeres doble V5-omganger. Urutinerte hester i lavt grunnlag er som regel en utfordring for spillerne. Vi satser på at det holder med fem hester i dette oppgjøret.

Tar årets første seier ?
Ramstein har et fint løp i V5-finalen med springspor. Sjansen til å sitte tidlig i tet er klart tilstede, og dermed kan det fort bli årets første seier.

Spilleforslag
Vi har som vanlig satt opp tre spilleforslag, som du enkelt kan kjøpe ved et par tastetrykk.
En oppsummering av løpene kan du se i NRK2's travsending kl. 00.05.