BARCELONA – MAN UTD 2-0: Hvem er best i verden?

- Cristiano Ronaldo, sa de fleste for et år siden – før de nevnte Lionel Messi i neste åndedrag.

- Lionel Messi, sier de fleste nå – og har Cristiano Ronaldo som en god nummer to.

Wayne Rooney er imidlertid av en annen oppfatning.

- De er et fantastisk lag. Og Andres Iniesta er den beste spilleren i verden akkurat nå, sa Rooney etter nederlaget for Barcelona i mesterligafinalen onsdag kveld.

NYHET:Spill Lotto og Tipping på mobilen

Fikk ros før finalen
Om det er oppriktig ment, eller om uttalelsen bare er en gjengjeldelse, skal være usagt. For mens Lionel Mesi før finalen pekte på Cristiano Ronaldo som mannen å stoppe, valgte Andres Iniesta å hylle Wayne Rooney.

- Det jeg verdsetter høyest ved fotballspillere, er arbeidsmoral. Derfor liker jeg Wayne Rooney. I fjor gikk han ned og bidro som venstreback i semifinalen mot oss, sa Iniesta.

Da Manchester Uniteds stormløp de ti første minuttene hadde lagt seg, viste deg seg at Barcelona ikke hadde all verden grunn til å frykte verken Rooney eller Ronaldo.

Toneangivende
Wayne Rooney legger ikke skjul på at det meste gikk slik det ikke skulle gå – og at Samuel Eto’os 1-0-mål gjorde det vanskelig.

- De scoret på tidspunkter som gjorde det vanskelig for oss. Barcelona har så bra kvalitet på pasningene sine, at hvis du ikke tar vare på dine egne sjanser, så blir du straffet, erkjenner Rooney.

Og for all del: Andres Iniesta var en av de virkelig toneangivende på Olympiastadion i Barcelona, som han har vært det for Barcelona gjennom hele sesongen, og skal ha mye av æren for 1-0-målet. Det var Iniesta som åpnet luken for Samuel Eto’o.

Kanskje han er verdens beste spiller?

(Nettavisen/Reuters)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!