Gå til sidens hovedinnhold

- Er dere først gode i 2014, Berg?

Nettavisen har tatt en prat med Lillestrøm-trener Henning Berg.

ÅRÅSEN (Nettavisen): - Hvor lang tid det vil ta er vanskelig å si. Men innen to, tre, fire, kanskje fem år, så skal vi være en ledende klubb i Norge.

Det sa Henning Berg til Dagbladet etter 1-1 borte mot Tromsø for én uke siden. Han snakket om Lillestrøm.

Men mener virkelig Henning Berg at Lillestrøm kanskje først blir et etablert topplag i Norge om fem år? Lillestrøm har jo tross alt tre 4. plasser på rad før fjorårets 12. plass. På maratontabellen for norsk toppserie siden 1949 er kun Viking og Rosenborg bedre.

Finanskrisen påvirker jo heller ikke bare Lillestrøm, og ser man på førsteelleveren Berg sendte utpå i seriestarten mot Stabæk, så liknet den faktisk ganske så mye på det laget Tom Nordlie ledet til 4. plass og cupseier i 2007. Forskjellen var egentlig kun Håvard Nordtveit på høyrebacken, Lars-Kristian Eriksen på motsatt side og Hassane Dosso på midtbanen.

Og så tøff har heller ikke seriestarten vært.

Faktisk er den egentlig ganske så lik den Tom Nordlie hadde i fjor, og som førte til en mannejakt uten like etter ham. Nordlie åpnet, som Berg, blant annet mot Tromsø, Stabæk og Vålerenga. Forskjellen er at mens Berg har møtt Viking og Aalesund også, møtte Nordlie Molde og Brann.

Bortimot likt, altså.

Men Henning Berg vil ikke snakke om det som skjedde før. Eller gå nærmere inn på om det faktisk kan ta fem år.

(Saken fortsetter under bildet)

- Umulig å si hvor lenge
- Men vi vet at vi er i en fase hvor vi jobber inn et nytt lag, har nye spillere og en ny stil. Derfor er vi tålmodige nå. Vi har også økonomi å ta hensyn til. Derfor bygger vi litt annerledes enn det Lillestrøm har gjort tidligere, sier han til Nettavisen.

- Men kan det ta fem år?

- Hvor lang tid, det kan bare tiden vise. Men vi har et lag som har potensial til å vinne hver eneste kamp. Det er imidlertid, som tidligere sagt, mye nytt. Derfor skynder vi oss langsomt. Alt det nye gjør at vi ikke regner med at vi kan være på vårt aller, aller beste over tid fra dag én.

Berg vil altså ikke svare nøyaktig på hvor lang tid han trenger for å gjøre Lillestrøm til et ledende lag i Norge.

- Litt lenge...
Kanari-fansen er imidlertid klar på at å vente i fem år høres litt lenge ut.

- Fem år?

Talsmann Vidar Evje ler godt.

- Vel, det høres selvfølgelig litt drøyere ut enn det man håper på.

- Men det er en veldig positiv stemning i fansen nå. At vi jubler for Henning Berg selv om klubben kun står med tre poeng, sier vel også sitt om at vi supportere har tatt inn over oss realitetene innen fotballen i dag. Derfor er vi nok ganske så tålmodige, sier han.

Evje håper imidlertid at avstanden oppover på tabellen ikke blir særlig større enn den er nå. Skulle romerikingene hektes av og komme i en ny bunnkamp, så kan selvfølgelig stemningen snu også i år.

- Hvis vi ender midt på tabellen i år. Hvis vi unngår en ny sesong i gjørma, så tror jeg fansen er komfortable med det. Da får Henning ro til å utvikle det topplaget som synes å være i emning.

- Tror ikke han mente det
LSK-formann Per Mathisen gir også full støtte til treneren sin – selv om han heller ikke ser for seg at kanarifgulene først skal være i toppen om fem år.

- Jeg tror nok ikke Henning helt mente fem år, men mer vil jeg ikke si om dette. Det er enstemmighet om at skal ta oss tid til å gjøre ting grundig og rett nå.

- Jeg synes vi har kommet langt allerede, sier Mathisen til Nettavisen.

Stresser ikke
Likevel er tabellen avslørende nok. Lillestrøm står med tre poeng, og med alt annet enn seier vil sesongstarten, poengmessig, ha vært dårligere i år enn den Tom Nordlie ble kjeppjaget for i fjor.

- Men jeg er ikke så opptatt av resultatmål eller hvor vi skal ende til slutt, sier Berg.

For ham handler det om utvikling.

- Jeg er opptatt av hvordan vi trener og utvikling i spillet vårt. Hvis utviklingen er bra så vil resultatene bli bedre. Og det vi har gjort allerede i år er bra, selv om det ikke har vært like bra poengmessig. Selvfølgelig er det ting vi kan forbedre, men vi er på god vei allerede.

- Men lite poeng stresser deg vel noe?

- Vi tar én kamp av gangen. Ligaen er så jevn at alle kan slå alle. Derfor trenger man ikke bruke tid på det som skjer flere uker frem i tid. Det holder med å bruke energi på det man skal gjøre på treningen hver dag og i neste kamp.

- Vi vil jo vinne. Det sier seg selv. Men det er hva vi gjør som bestemmer om vi gjør det. Vi kan ikke stirre oss blinde på om vi vinner eller taper 1-0. Vi må se hva vi gjør. Hva vi er gode på. Hva vi er kjempegode på, og hva vi har mer å gå på.

- Jeg ville jobbet på akkurat samme måte selv om vi ledet serien.

Men akkurat det gjør ikke Lillestrøm. Faktisk risikerer de å ligge helt sist i Tippeligaen om det blir tap mot Rosenborg, samtidig som andre resultater går mot de gulsvarte.

Følg LSK-Rosenborg direkte i Nettavisens livesystem fra 20.00. Der kan du også se målene underveis i kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken