Gå til sidens hovedinnhold

Er dette bildet falskt?

Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen mener dette bilde av henne i Bandidos-genser, er falskt. Hva mener du?

Mandag ettermiddag gikk Frps nye ordfører i Fredrikstad - Eva Kristin Andersen - ut og sa at bildet av henne i Bandidos-genser, som er publisert i Fredriksstad Blad, er konstruert.

- Jeg vet ikke hvem som kan ha interesse av å spre en slik konstruert MMS, sier ordføreren.

Les også: Her er ordføreren i Bandidos-genser

- Jeg kjenner ingen i slike miljøer, og jeg tar totalt avstand fra de kriminelle mc-miljøene. Jeg vil fortsette det tette samarbeidet som kommunen har med politiet i deres arbeid mot de kriminelle mc-miljøene.

Sjekket ektheten
Mandag trykket altså Fredriksstad Blad bildet som viser Andersen i en hettegenser med påskriften «Support your local fat mexican». Genseren er av samme type som den lokale Bandidos-klubben i Fredrikstad selger gjennom sin hjemmeside. «Fat mexican» er altså et kallenavn på Bandidos. Da hadde redaksjonen i lengre tid kjent til at et slikt mms-bilde sirkulerte i byen.

Tre ganger konfronterte Fredriksstad Blad ordføreren med bildet. Alle tre gangene sa ordføreren at hun ikke hadde hatt på seg en slik genser. Nyhetsredaktør Hans-Petter Kjøge i Fredriksstad Blad sier at bildet ble vurdert at tre eksperter på digitale bilder. Disse sa at bildet trolig er ekte.

- I og med at hun stiller opp i supporterutstyr for kriminelle organisasjoner, så mente vi det var verdt å publisere bildet, sier nyhetsredaktør Hans-Petter Kjøge til Nettavisen.

- Jeg er lei meg
Men ordfører Andersen står altså på at bildet er falskt. Etter at flere medier, blant andre Nettavisen, publiserte bildet i dag tidlig, har det vært taust fra ordføreren. I ettermiddag kom et pressemelding der det blant annet står:

- Hele saken er trist fordi den tar fokus bort fra viktig arbeid i min daglige ordførergjerning og de forhandlingene vi nå fører mellom partiene om neste års budsjett. Det er også trist for det positive omdømmet som Fredrikstad kommune ønsker å ha.

- Jeg er lei meg, og det skremmer meg hva noen ved hjelp av moderne teknologi kan få seg til å gjøre. Ut over dette vil jeg konsentrere meg om arbeidet for Fredrikstad kommune, og har ingen ytterligere kommentar.

- For dårlig kvalitet
Frode Slettum er «Adobe Certified Instructor» for Photoshop, og jobber for fotonettstedet Fotopia. Han mener at det er umulig å avgjøre om bildet er ekte eller ikke.

- Bildet er av for dårlig kvalitet for å si noe med sikkerhet. Ser vi rundt på bildet med refleksjoner og skygger ser det veldig riktig ut, men ingenting er umulig, forteller Slettum.

Det påpekes fra enkelte lesere at det står nevnt Adobe i filen. Dette er fordi bildet er tilpasset Nettavisens formater, og fremkommer ikke i originalfilen.

Mange reaksjoner
Leserne har derimot kommet med mange kommentarer til bildet. Nettavisen har fått flere mail fra personer som mener at det er mulig å se at bildet er manipulert.

Hva mener du?

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken