Gå til sidens hovedinnhold

Er dette bilen din?

I så fall må du skynde deg å måke. Hvis ikke blir det veldig dyrt!

Det store snøfallet i jula har fylt gatene i hovedstaden med snø, og fjerning av snø pågår kontinuerlig. Denne uka skal flere Oslo-gater ryddes.

Men mange biler er innesnødd, og fjerner du ikke snøen og bilen før brøytemannskapene kommer til din gate, kan det bli dyrt for deg.

- I de fleste gatene må vi skilte med parkering forbudt, så det ikke står biler der når vi kommer og skal rydde. Fjerner ikke folk bilene, må vi taue dem bort, sier avdelingsdirektør Arne Sørlie ved bydriftsavdelingen i Samferdselsetaten i Oslo kommune til Nettavisen.

Har du tatt bilder av den nedsnødde bilen din? Send oss bildene på mms til 1930, eller til tips@nettavisen.no

Disse gatene skal ryddes for snø denne uka:

Onsdag 06.01: Rundtjernveien, Stormyrveien, Haugerudveien, Stjernemyrveien.

Torsdag 07.01: Ravnkollbakken, Sverre Iversens vei, Oddvar Solbergs vei, Ammerudveien.

I tillegg kommer hovedveiene og gater med buss- og trikketraseer.

- Ikke med glede
Sørlie sier at de bare er nødt til å fjerne bilene.

- Vi gjør det jo ikke med glede. Det er trafikketaten som forestår det arbeidet, og de kontakter bileier om de får mulighet til kontakt. Så får bileier en liten tid til å fjerne bilen hvis de er i nærheten, forteller han.

Mens selv om du kommer og fjerner bilen etter å ha blitt ringt opp, får du parkeringsbot.

- Man vil få et vanlig parkeringsgebyr fordi man har parkert i strid med skiltingen. Og fjerner man ikke bilen, vil det påløpe tauekostnader og lagringskostnader. Det kan altså bli ganske dyrt, advarer han.

2090,- for inntauing
Dersom du kommer til bilen din før kranbilen tauer den bort, må du betale et frammøtegebyr på 500 kroner.

I tillegg kommer en inntauingavgift på 2090 kroner for alle typer kjøretøy - og en døgnpris for oppbevaring av bilen din på 180 kroner per døgn, noe som beregnes fra første dag. For konteinere som må fjernes, må du betale 3453 kroner.

- Fra den 28. desember og fram til i går var det 50 biler som var tauet bort, opplyser seksjonsleder Anne Cecilie Durkis ved Trafikketaten til Nettavisen.

Jobber om natta
Oslo-gatene har blitt brøytet fortløpende og Samferdselsetaten har kjørt bort rundt 250 lass med snø i løpet av romjula.

I denne første uka av januar vil kommunen hver natt fra klokken 23 rydde på hovedveiene, i buss- og trikketraseer og på hovedsykkelveinettet. I tillegg tar man fortauene i disse områdene.

- Vi rydder ikke de fleste gatene, de fleste gatene må leve med snøen til våren. Dette er noe vi vurderer fortløpende i forhold til fremkommelighet til ambulanse, brannbiler og renovasjonsbiler, sier Sørlie i bydriftsavdelingen.

Samferdselsetaten jobber nå med å lage planer for snøryddingen fremover, og vil informere om dette på sine nettsider når planene er klare.

- Følg med på skiltingen! Vi skilter minst 24 timer før rydding og bortkjøring av snø, er rådet fra avdelingsdirektøren.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken