Gå til sidens hovedinnhold

Er dette en UFO?

Bård Eidem (36) filmet fem uidentifiserte flygende objekter over Oslofjorden onsdag. Se video og bedøm selv.

- Jeg sto og kikket ut over Nesoddlandet ved 17-tiden da jeg fikk øye på en liten svart boks som føyk omkring ved Elnestangen, sier Bård Eidem (36) fra Vollen i Asker til Nettavisen.

HAR DU SETT EN UFO? KONTAKT OSS!
tips@nettavisen.no - 21 00 60 10 - send "tips" til 1930

Svart boks
Han forklarer at objektet befant seg rundt én kilometer unna i luftlinje, og at det beveget seg i svært raske og myke bevegelser fram og tilbake, opp og ned.

- Jeg har aldri sett noe bevege seg på den måten. Det var en helt svart, firkantet, tredimensjonal boks. Jeg har aldri trodd på utenomjordiske vesener og hele dette aliens-kjøret, men for all del. Dette var sprøtt, sier Eidem.

Hans mor var også til stede og var vitne til det hele sammen med sønnen. Hun bekrefter hans historie.

- Da skvatt jeg
Plutselig oppdaget de ytterligere fire store ujevne lyskilder som hang urørlige i luften over den svarte «boksen».

- Da skvatt jeg, altså, sier han.

Etter kort tid forsvant den ene lyskilden, mens de tre resterende ble hengende igjen på himmelen.

- Jeg ble ikke redd. Heller fascinert, sier han.

Forsvaret vil studere filmen
I cirka en halvtime observerte han hendelsen som utspilte seg på himmelen før han fant frem mobilen sin og foreviget den særegne aktiviteten. Kort tid etter at han skrudde av kameraet forsvant objektene.

- Lyskildene bare fadet ut, for å si det sånn. Den lille, svarte boksen mistet jeg bare av syne. Den kom og gikk egentlig hele tiden, sier han.

Forsvaret kjenner ikke til aktivitet i dette området, og har ikke fanget opp noen ufo-meldinger.

- Vi lover å se på filmen i løpet av torsdag, og vil eventuelt følge saken videre, dersom det er naturlig, sier oberstløyntnat John Inge Øglænd ved Fellesoperativt hovedkvarter til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under).

HTML EMBED

3,3 megapiksler
Snutten er filmet med en Ericsson K800-mobil, med et 3,3 megapikselkamera. Den svarte «boksen» er relativt tydelig, men lyskildene kan se ut som gjenskinn fra ruten. Det bedyrer Eidem at ikke er tilfellet.

- Nei, nei. Det er ikke noe gjenskinn fra vinduet overhodet. Det så helt likt ut utenfor huset også, sier han.

Det var kraftig vind på stedet, men Eidem tviler på at det objektet som flagret over fjorden kan ha vært noe som var fanget i vinden.

- Det var som sagt en boks, og ikke noe flagg eller ballong, sier han.

UFO-Norge kjenner igjen mønsteret
Nettavisen presenterer videosnutten for styreleder Harald Søvik i UFO-Norge.

- Med litt fantasi kan man tilskrive denne videoen mye. Det kan være den ikke forteller hele historien. Men jeg kjenner igjen mønsteret med lyskilder som henger ubevegelige mens noe annet beveger seg et annet sted i bildet. Mange vitner og mange hjemmevideoer og bilder beskriver dette mønsteret, sier Søvik som understreker at det aldri er lett å si noe konkret når man får presentert dokumentasjon med så lav kvalitet som Eidems videosnutt.

UFO-Norge har foreløpig ikke fått rapporter fra andre vitner i området onsdag. Styreleder Søvik vil kontakte Eidem og behandle saken i UFO-Norges styre.

70 meldinger i året
UFO-Norge ble etablert i 1973, og er en sammenslutning av personer og grupper fra hele Norge med fenomenet «ufo» som felles interesseområde.

Foreningen samler inn, bearbeider og studerer alle tilgjengelige opplysninger om ufo-observasjoner i Norge.

Hvert år får foreningen inn rundt 70 meldinger fra nordmenn som har sett uforklarlige objekter på himmelen.

Kommentarer til denne saken