Gå til sidens hovedinnhold

Er du klar, Anderson?

Det er duket for et av tidenes revansjeoppgjør i MMA.

7. august 2010: Chael Sonnen møter Anderson Silva, som ikke har tapt på sine 12 siste kamper, for å kjempe om mellomvekttittelen i UFC. Til manges overraskelse utbokser, utwrestler og utklasser Sonnen den ellers så suverene brasilianeren.

Amerikaneren ligger an til å vinne alle fem rundene da han slår Silva ned for endte gang i kampen med fire minutter igjen. Han rusher inn i Silvas guard og fortsetter å lande slag derfra.

For Silva er det på tide å lete etter de desperate løsningene - eller de geniale.

Med to minutter igjen på klokka gjør Anderson Silva det eneste han kan gjøre for å sikre seieren. Han submitter Sonnen med en triangle og beholder tittelbeltet i UFC.

HTML EMBED

Tid for revansje
De to er på ingen måte blitt venner etter kampen og Chael Sonnen hevder at det er han som er mellomvektmester i UFC.

På pressekonferansen før helgens kamp mot Michael Bisping hadde amerikaneren med seg et falskt tittelbelte som lå på bordet foran ham.

Det var klart at vinneren av kampen mellom Bisping og Sonnen får møte Anderson Silva denne sommeren. Sonnen var storfavoritt, men fikk mer trøbbel en ventet mot briten.

Etter kampen var det likevel Sonnen som sto som vinner på alle dommernes dommerkort. Dana White mente det var svært overraskende.

- Jeg scoret den kampen med Bisping som vinner av første og andre runde. Jeg sa før kampen at han ikke er 5 til 1 underdog. Bisping har god wrestling, bra stand up og også gode submissions, sier White til Fox.

- Bisping overrasket
White bekreftet også at Anderson Silva kommer til å møte Chael Sonnen i Brasil i juni. Da vil Sonnen få en etterlengtet mulighet til å revansjere tapet i august for to år siden.

Sonnen innrømmer at Bisping var en tøffere motsander enn han hadde forestilt seg på forhånd.

- Jeg ble truffet så hardt i den første runden. Han skadet meg så mye at jeg visste ikke helt hvor vi var og hva vi gjorde. Hele greia overrasket meg. Jeg trodde jeg skulle kjøre over han, som jeg har kjørt over alle andre. Han var en tøff motstander, sier Sonnen til mmafighting.com.

Her kan du se høyepunktene fra kampen:

HTML EMBED

Evans klar for tittelkamp
I stevnets hovedkamp møttes Rashad Evans og Phil Davis for å kjempe om retten til å møte Jon Jones til tittelkamp i lett tungvektsklassen.

Evans viste seg som den beste fighteren og gikk seriende ut av alle rundene på alle dommerkortene. Den tidligere mesteren var god fornøyd med seieren og ser nå fram til å møte Jon Jones i Atlanta i april.

- Jeg føler at jeg kan slå Jon Jones. Jeg har sett deler av hans game som jeg kan utnytte. Det kommer til å bli en god kamp. Vi har møtt hverandre mange ganger, så jeg er ikke så redd for denne mystikken rundt ham, sier Evans på pressekonferansen ette kampen.

32-åringen, som kun har ett tap i karrieren (Lyoto Machida), mener han har et mentalt overtak over den nåværende mesteren, Jon Jones.

- Jeg husker Jon Jones da han kom opp til meg og spurte meg hvordan det er når alle vil ta bilder med deg. Jeg ser ham litt annerledes enn alle andre, sier Evans.

Høydepunktene fra kampen mellom Rashad Evans og Phil Davis kan du se her:

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken