Gå til sidens hovedinnhold

- Er en spiller i verdnesklasse

Jack Wilshere Arsenal videre i FA-cupen.

ARSENAL - SWANSEA 1-0:

Swansea og Arsenal spilte uavgjort i sitt første FA-cupmøte, og måtte dermed ut i omkamp på Emirates Stadium onsdag kveld.

Begge lag stilte sterke mannskap, selv om gjestene fra Wales hadde valgt å sette mirakelmannen Michu på benken i London.

- Verdensklasse
Oppgjøret hadde lenge nerve, men mot slutten skulle det hele gå i hjemmelagets favør. Unggutten Jack Wilshere ble matchvinner foran egne fans.

Dette var midtbanemannens andre scoring denne sesongen. Han har også scoret mot Montpellier i Champions League.

- Jeg vet ikke om jeg noen gang vil treffe så bra igjen. Det var et herlig forspill av Olivier Giroud. Det var også viktig å avgjøre dette i ordinær tid, sier Wilshere til ESPN.

Lagkompis Thomas Vermaelen var også full av lovord om matchvinneren.

- Han er en midtbanespiller i verdensklasse og viste det igjen i dag. Han spilte en veldig god kamp og var viktig for oss, sier belgieren.

I tverrliggeren
Tempoet var ikke all verden de første 45 minuttene på Emirates, men noen gode sjanser ble det i hvert fall.

For Swansea var Kyle Bartley nær ved å sende gjestene i ledelsen. Wayne Routledge slo et godt innlegg og Bartley styrte ballen i tverrliggeren med hodet.

Bartley har som kjent en fortid i Arsenal, og en scoring mot gamle lagkamerater på kjente trakter hadde nok smakt godt for Swansea-spilleren.

Arsenal var heller ikke ufarlige, og midtstopper Thomas Vermaelen fikk et par gode muligheter i løpet av første omgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Den største kom helt på tampen av omgangen, da han plutselig fikk ballen inne i feltet etter en corner. Avslutningen var imidlertid noe svak, og Michel Vorm reddet fint.

Dermed gikk lagene i garderoben uten at det hadde blitt noen scoringer i London.

Wilshere avgjorde
Theo Walcott har vært i bra form for Arsenal den siste tiden, og viste og onsdag at han er i slaget. Den kjappe spissen skapte flere farligheter mot waliserne.

I andre omgang var han blant annet nær scoring da han dro seg innover fra kanten og avsluttet mot mål, ballen snek seg imidlertid like utenfor stolpen.

Jack Wilshere var også farlig frampå for gjestene. Midtbanemannen styrte mye på midten og 15 minutter før slutt vartet han opp med et brukbart skudd.

Igjen var Michel Vorm i Swansea-buret med på notene. Det så ut til å gå mot ekstraomganger, men Wilshere hadde mer på lager.

Fire minutter før full tid tok stortalentet ansvar og avgjorde kampen. Scoringen kom etter at Arsenal hadde produsert en rekke store sjanser foran Vorm i buret.

Santi Cazorla og Olivier Giroud var involvert, før ballen havnet hos Wilshere, som ikke lot seg be to ganger. Målet sendte Arsenal videre i FA-cupen.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken