CHELSEA - NEWCASTLE 3-0:

Selv om alle vet at Chelsea har et knallag, har likevel londonklubben ligget litt bak Arsenal og Manchester City å vaket denne sesongen.

Arsenal inntok tidlig en tetposisjon i Premier League, mens City tidvis har storspilt og bøttet inn mål, spesielt hjemme på Etihad.

Mandag slo imidlertid José Mourinho og hans gutter City på bortebane og viste for alvor at også de har tenkt å henge med i gullkampen helt inn i vår.

Chelseas seier over City var en av sesongens mest imponerende prestasjoner i Premier League og selv om Mourinho nekter å kalle sine gutter favoritter, må han nok snart tåle stemplet.

Lørdag vartet Chelsea opp med en ny, sterk prestasjon, da Newcastle ble feid av banen hjemme på Stamford Bridge. Eden Hazard ble den store spilleren for hjemmelaget.

Chelseas Ronaldo?
Belgieren har vært i storform hele sesongen og ser også ut til å bli stadig bedre. Mot Newcastle vartet den tidligere Lille-spilleren opp med hat trick.

Det betyr at angrepsspilleren står bokført med 12 mål i Premier League denne sesongen og er med det toppscorer for Chelsea.

Kanskje kan Hazard bli like viktig i Chelseas gulljakt som det Cristiano Ronaldo var for Manchester United da de vant gull i 2008 og 2009?

I begge disse sesongene var portugiseren en målscorer og en tilrettelegger i litt samme posisjon som det Hazard fyller i blått.

Kampens første mål kom etter 27 minutters spill. Branislav Ivanovic fikk ballen på høyresiden og slo lavt inn mot Hazard. Stjernen var riktig plass og omsatte ballen i mål.

Noen minutter senere var samme mann på farten igjen. Denne gang var Samuel Eto'o' nest sist på ballen.

Willian og Hazard kombinerte, før sistnevnte spilte opp til Eto'o. Kameruneren hælflikket videre til Hazard igjen og belgieren satte ballen kaldt til side for Tim Krul. Vakkert!

Til topps
Dette sto seg til pause i en kamp der Chelsea hadde hatt god kontroll på begivenhetene. Newcastle skapte noen gode sjanser, men klarte ikke overliste Petr Cech.

Etter hvilen fortsatte Eden Hazard showet.

I det 63. minutt var hat tricket et faktum. Vertene hadde fått straffe da Mapou Yanga-Mbiwa rev Eto'o over ende i feltet. Fra krittmerket var Hazard sikker og sendte Krul feil vei.

Flere mål ble det ikke i London og det betyr at Chelsea overtar toppen i Premier League, siden Manchester City gikk på poengtap borte mot Norwich.

Chelsea står med 56 poeng, Arsenal har 55 poeng, City har 54 poeng og Liverpool, som knuste Arsenal 5-1 lørdag står nå med 50 poeng på fjerdeplass.