Gå til sidens hovedinnhold

Er han nestemann ut?

- Man kan forstå at fansen kritiserer.

West Ham-manager Sam Allardyce ryktes å miste jobben om han ikke får til et godt resultat mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff i Premier League lørdag.

Engelske medier melder at supporterne til West Ham begynner å gå lei av Big Sam.

The Guardian skriver at fansen begynte å synge sanger under onsdagens 6-0-tap mot Manchester City, hvor de ba Allardyce om å forlate jobben.

Etter kampslutt var Allardyce selv mest opptatt av at West Ham ikke var det eneste laget som hadde tapt stort på Etihad Stadium denne sesongen.

- Man kan forstå at fansen kritiserer oss når de har reist hele veien hit, og laget blir slått stort. Men vi er ikke det første laget som blir slått med mange mål her, og vi er heller ikke det siste, forsikret Allardyce.

- Det er ikke noe godt tidspunkt for oss å tape 6-0 på, men Manchester City har slått Manchester United (4-1), Tottenham (6-0) og Arsenal (6-3) her, så vi må bare innrømme at de er milevis bedre enn oss, sa West Ham-manageren.

Støttes av eierne
Ifølge BBC støttes fremdeles engelskmannen som manager i London-klubben av klubbens eiere.

På tross av at laget har tapt 5-0 for Championship-laget Nottingham Forest i FA-cupen og 6-0 for Manchester City i ligacupen, med bare tre dagers mellomrom, mener eierne at Allardyce fremdeles er rett mann for jobben.

- Vi vet at Sam ikke har mistet ambisjonene eller lysten til å lede West Ham, og han er forpliktet til å gjøre West Ham United til en stor Premier League-klubb, skrev eierne i et åpent brev til fansen på klubbens hjemmesider etter FA-cup-fadesen lørdag.

Ikke førstemann
Allardyce vil ikke bli den første manageren som får sparken denne sesongen om så skal skje.

Hele seks managere har måtte takke for seg hos sine respektive Premier League-klubber i 2013/2014-sesongen så langt.

Hos SkyBet er oddsen torsdag helt nede i 1.20 på at Allardyce er neste Premier League-manager som mister jobben.

Møter Solskjær
Neste mulighet for Allardyce til å forsikre supporterne om at han er rett mann til jobben er lørdag 11. januar borte mot Cardiff.

West Ham er inne i en forferdelig form, og har kun én seier på sine ti siste ligakamper.

Uten seier i Wales vil nok mange mene at eierne i London-klubben begynner å få et forklaringsproblem angående hvorfor Big Sam skal få lov til å fortsette i jobben.

West Ham ligger nest nederst på tabellen, med 15 poeng på de første 20 kampene.

Mer fra Nettavisen:

Kommentarer til denne saken