Gå til sidens hovedinnhold

Er han p-vaktenes skrekk?

Rabar Ali Muhamed må i fengsel for å ha truet to p-vakter. Selv mener 20-åringen han er offeret.

(iOslo.no) For fire dager siden fikk Rabar Ali Muhamed sin andre dom på et drøyt halvår for å ha truet parkeringsvakter som har tatt ham for feilparkering. Ifølge dommen har Muhamed, som har opplyst i retten at «han har noen millioner» i formue, to ganger gått i strupen på parkeringsvaktene etter å ha blitt bøtelagt.

De to p-bøtene har nå også kostet ham til sammen 30.000 kroner i bøter og saksomkostninger.

- Den første gangen truet jeg parkeringsvakten, det har jeg innrømmet hele tiden, sier Muhamed til iOslo.no - men den ferskeste dommen, mener han er gal.

Grove trusler
Under den første rettssaken, i januar i år, ble 20-åringen dømt til en bot på 25.000 kroner, pluss saksomkostninger, for trusler mot en parkeringsvakt. Denne episoden skjedde på Grønland, i august i fjor.

Parkeringsvakten ba Muhamed om å flytte bilen sin som sto feilparkert, for å unngå at den ble tauet bort. Ifølge dommen svartnet det da for 20-åringen:

«Hvis du bestiller kranbil skal jeg knuse trynet ditt», var det kontante svaret.

Deretter skal han ha kastet seg i bilen sin og kjørt i stor hastighet mot parkeringsvakten - og stoppet 10-20 centimeter fra bena hans. Parkeringsvakten tok et skritt bakover, for ikke å bli truffet.

- Jeg har innrømmet at jeg truet ham, beklaget det og betalt min straff, sier han om den saken.

Gammel sak
Så dukket en gammel sak, fra 17. mars i fjor, opp igjen.

Mens Muhamed og faren bar varer ut av bilen, kom to parkeringsvakter for å skrive ut bot. Da den ene vakten skulle skrive ut bot, tente Muhamed på ny.

- Jeg sa til henne at hun ikke skulle røre bilen min. I dommen står det også at jeg sa «Jeg skal ikke ta deg nå, men privat skal du få», men det høres jo ut som det er hentet fra et eventyr. Det hadde jeg aldri sagt, sier Muhamed.

Han innrømmer at han også denne gangen var oppbrakt og aggressiv, men tilbakeviser at han truet den kvinnelige parkeringsvakten. Likevel anmeldte parkeringsvakten forholdet.

Ifølge Muhamed ble saken henlagt etter noen måneder, fordi ingen vitner kunne bekrefte parkeringsvaktens anklager. Men så skal den andre parkeringsvakten ha meldt seg som vitne.

- Noen måneder etter jeg fikk brev om at saken var henlagt, kom plutselig den andre parkeringsvakten med en vitnerapport. I den står det ordrett det samme som den kvinnelige parkeringsvaktens versjon, sier Muhamed.

Reagerer på rapportene
Han synes det både er rart at rapporten kom så sent og at den stemmer på en prikk med kvinnens forklaring. Årsaken er, ifølge Muhamed, at den andre parkeringsvakten sto minst 20 meter unna under hele opptrinnet.

- Den første rettssaken viser at jeg innrømmer de feilene jeg har gjort. Men jeg kan ikke innrømme noe jeg ikke har gjort, sier Muhamed.

- Har du noe imot parkeringsvakter?

- Nei. Hvorfor skulle jeg hatt det? De gjør jo bare jobben sin. Fram til dommen i januar fikk jeg så mange parkeringsbøter at det ikke var mulig å holde telling, uten at det har blitt problemer av det. Noen parkeringsvakter er faktisk nesten for snille. Andre er drittsekker, det er ikke noen annen måte å beskrive dem på.

Likevel ble Muhamed dømt til 21 dagers fengsel, i tillegg til 30.000 i bøter og saksomkostninger. Det hadde nok blitt billigere å betale på stedet.

Trafikketaten sier de tar rettens avgjørelse til etterretning, og at de ikke har noen kommentar utover dette.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner