Gå til sidens hovedinnhold

- Erna er den rette

Høyre tviholder på lederen til tross for katastrofemålinger.

Generalsekretær Trond Reidar Hole i Høyre mener fortsatt Erna Solberg er den rette til å styre Høyre inn i stortingsvalget 2009.

Fredag viste en meningsmåling i Vårt Land en oppslutning på knappe 10 prosent.

- Meningsmålinger går opp og ned. Senest for en uke siden viste en måling i VG at vi gikk fram fire prosent, og med øket fokus på regjeringens politikk og hvordan Høyre mener vi kan få Norge gjennom finanskrisen er jeg overbevist om at dette kommer til å snu, sier generalsekretæren til Nettavisen.

Fallende trend
Hole sier også at han er klar over den fallende trenden i meningsmålingene fra desember 2008 til i dag. Men heller ikke dette skremmer.

Han sier Høyre historisk også har hatt en evne til å reise seg når det gjelder.

- Du peker på forskjellen i oppslutning på valget i 2001 og valget i 2005 der oppslutningen falt fra 21,2 til 14,1 prosent. Det er samme problemstilling som vi ble møtt med i perioden 1997 til 2001. I 1997 hadde vi en oppslutning på 14,3 prosent. I 2001 fikk vi som sagt mer enn 20 prosent av stemmene. Det er nesten samme utgangspunkt som vi har nå. Vi har vist før at vi kan snu, og trender varer ikke evig, sier Hole.

Erna på topp
På spørsmålet om Erna Solberg er den rette til å lede partiet inn i valgkampen eller om hun bør byttes ut på kommende landsmøte i håp om at dette kan bedre en fallende trend, svarer Hole:

- Selvfølgelig er hun den rette.

Reklame

- Den mest behagelige skjorta jeg har hatt på meg

Kommentarer til denne saken