Gå til sidens hovedinnhold

- Erna hindrer Frp-samarbeid

Carl I. Hagen går til frontalangrep på Erna Solberg etter at hun antydet at han er en rasist.

Reaksjonene har vært mange etter at Carl I. Hagen stilte spørsmålstegn ved innvandreres lojalitet som embedsmenn i Norge. En mengde politikere, blant annet utenriksminister Jonas Gahr Støre, anklaget i ettertid Hagens uttalelser for å være på grensen til rasisme.

- Vanskeliggjør samarbeid
Også flere Høyre-politikere, har tatt avstand fra uttalelsene. Blant dem er Afshan Rafiq, som selv har innvandrerbakgrunn. Hun sier til TV 2 Nyhetene at hun føler seg støtt.

- Det å mistenkeliggjøre personer med minoritetsbakgrunn for å ha andre motiver enn sine egne, synes jeg blir grundig urettferdig, sa Rafiq lørdag.

Politisk kommentator Arne Strand hevde at Hagens utspill er så kontrovertsielt at det vanskeliggjør et samarbeid på høyresiden.

- Jeg tror det er helt ødeleggende for samarbeid mellom Høyre og Fremskrittspartiet. Siv Jensen må straks ta avstand fra uttalelsene, ellers kan hun gi opp samarbeidsprosjektet, har han sagt til TV 2 Nyhetene.

- Ubegrunnet angrep
Høyre-leder Erna Solberg kritiserte Hagen kraftig i gårsdagens VG, og antydet at rasisme kunne ligge bak utspillet.

Nå slår Hagen tilbake mot Høyre. Han mener det er de som har et problem.

- Det er mulig at Erna Solbergs ubegrunnede angrep på meg i Verdens Gang gjør det vanskelig for Frp-folk å akseptere et nært samarbeid med Høyre. Det er ikke vi som har et problem, det er Høyre som ubegrunnet går til angrep på meg, som er problemet, sier han til TV 2 Nyhetene.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken