Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg forsikrer at de rikeste skal betale skatt

Oslo (NTB): Høyre-leder Erna Solberg sier hun vil sørge for at de rikeste i Norge betaler skatt selv om formuesskatten fjernes.

- Høyre har ikke lovet å fjerne formuesskatten de neste fire årene. Det er ikke noe valgløfte, som VG skriver. Det er feil. Vi hadde en stor pressekonferanse om dette i februar og vi har sagt at vi skal beholde en del av formuesskatten for å sikre at de rikeste fremdeles må betale skatt, sier Høyre-lederen til NTB.

- Samtidig vil vi sette ned et utvalg for å se på hvordan de rikeste skal betale skatt - hvis vi på sikt skal fjerne formuesskatten helt, forklarer Solberg.

Høyre har sagt at de ønsker en formuesskattesats på 0,5 prosent og et innslagspunkt på 20 til 25 millioner. Formuesskatten er i dag på 1,1 prosent av nettoformue som overstiger 870.000 kroner.

- Når folk har skatteevne eller inntekt så skal de ikke være nullskattytere. Vi står fast på at du skal betale skatt i Norge hvis du har reell inntekt. De rikeste skal betale skatt. Vårt løfte, med de forbeholdene vi tar, står ved lag, sier Solberg.

- Det er noen unntak fra dette og det er studenter, minstepensjonister og gründere og selskaper som går med underskudd. Da er det slik at det tilsynelatende kan se ut som inntekt, mens man faktisk går med tap, og da skal man ikke betale skatt, sier Solberg. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot