Gå til sidens hovedinnhold

Ernas pressesjef blir PR-rådgiver

Høyre-leder Erna Solbergs pressesjef gjennom tre år skifter side og går til PR-byrået First House.

Dagestad blir dermed den siste i en voksende strøm politikere som velger seg bort politikken til fordel for kommunikasjonsbransjen. Det skal imidlertid ikke knyttes noen stor dramatikk til at Dagestad nær sagt over natten trakk seg som pressesjef.

Det er kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes som styrer informasjonsarbeidet i forbindelse med regjeringsforhandlingene på Sundvollen.

Hentet superrådgiver
Erna Solberg har dessuten hentet inn igjen sin tidligere stabssjef, nære rådgiver betrodde, Julie Brodtkorb, for å bruke henne i en sentral posisjon i ved Statsministerens kontor.

Brodkorb regnes som relativt avgjørende for hvordan Erna Solberg gikk fra å framstå som en tallorientert og mindre karismatisk politiker fra Kommunaldepartementet, til et samlende statsministeremne som snakker om «mennesker, ikke milliarder» – og som nå sitter ved Tyrifjorden for å snekre sammen en historisk regjeringserklæring.

Profilerte kollegaer
Dagestad sier han «har vært med på en spennende og innholdsrik reise i Høyre de siste årene».

- Nå har jeg et ønske om å jobbe med politikk og samfunn samt strategisk virksomhetskommunikasjon, sier Dagestad i en pressemelding fra sin nye arbeidsgiver.

Han blir kollega med blant andre tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen og de tidligere Ap-statssekretærene Torbjørn Giæver Eriksen og Ketil Lindseth.

(©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken