Familien får erstatning for at kreftsykdommen hans ble oppdaget for sent, skriver Fædrelandsvennen.

«Matta» døde av kreft 27. januar 2011. To og ett halvt år senere får hans etterlatte erstatning for at Røntgensenteret i Kristiansand overså sykdommen hans ved en feil.

Ifølge Norsk pasientskadeerstatning (NPE) kan legetabben ha forkortet livet til den tidligere fotballspilleren og sportsdirektøren i Start. Det er NPE som utbetaler erstatningen til familien.

I tillegg har Mathisen-familien inngått forlik med Røntgensenteret.

- Vi får ikke pappa tilbake. Men det er godt å sette punktum for denne kampen som han startet mens han ennå var i live, sier sønnen Jesper Mathisen til Fædrelandsvennen.

Han vil ikke opplyse om detaljer rundt forliket eller størrelsen på erstatningssummen.

- Størrelsen på beløpet er ikke det viktigste. Det er først og fremst anerkjennelsen av en feil som gir en følelse av oppreisning. Det gir en følelse av at vi hadde rett i det vi hevdet, forklarer Mathisen.

Svein Mathisen spilte praktisk talt hele karrieren for Start, med unntak av et kort opphold i Hibernien som kun endte med tre ligakamper i den skotske serien.

Han utmerket seg med stor kreativitet på fotballbanen, ofte i en rolle som offensiv midtbanespiller, av og til som ren spiss.

Han scoret 106 mål på 367 seriekamper i Norges øverste divisjon.

Etter karrieren ble han først journalist og sportsredaktør i Fædrelandsvennen, før han fortsatte mediekarrieren i NRK Radiosporten og senere i TV 2.

De siste årene før han døde i 2010, jobbet han som sportssjef i Start. (©NTB/Nettavisen)