- Jeg er glad for at vaksineprodusenten har reagert så raskt på mitt brev. Dette er gode nyheter for alle i risikogruppen, sier helse- og omsorgsminister Anne- Grete Strøm- Erichsen i en pressemelding.

Sist uke ble en pall med 170.000 vaksinedoser ødelagt hos produsenten GlaxoSmithKline i Belgia. Nå erstattes 150.000 etter at myndighetene ba produsenten erstatte dosene, med hensyn til de raskt økende antall smittede og dødsfall her til lands.

Les: - Unødvendig å gå med munnbind på gaten

- Urimelig
Etter uhellet ble norske myndigheter informert om at det ville medføre at Norge bare ville motta 200 000 vaksinedoser, og ikke 370 000 doser som planlagt denne uke.

– I lys av Norge for tiden opplever en kraftigere økning i antall syke og smittede enn andre land i regionen påpekte vi det urimelige i at Norge alene skulle bære konsekvensene av et uhell som skjedde hos produsenten, sier Strøm- Erichsen.

Helse- og omsorgsdepartementet tok derfor kontakt med GlaxoSmithKline.

Les: WHO slår alarm om dødsfall i Norge

1,1 million doser
De 150.000 vaksinedosene er omfordelt fra andre land slik at konsekvensene av produksjonsuhellet blir fordelt på de landene som har avtale om leveranser.

Inkludert de 350.000 dosene som kommer denne uken, har Norge mottatt tilsammen 1.106.000 vaksinedoser.