Gå til sidens hovedinnhold

- Erstatteren er langt unna nivået til Lewandowski

Dette er fem tanker om Bundesligaen.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Da Hoffenheim og Leverkusen møttes første gang denne sesongen så scoret Stefan Kiessling det velkjente spøkelsesmålet. Han headet i nettveggen etter en corner, men det var et hull i nettet og ballen havnet i mål. Da Hoffenheims Anthony Modeste scoret vinnermålet i helgen borte mot Leverkusen så feiret han ved å løpe bort til nettet og sjekke at det var like helt. Fantastisk feiring og morsom feiring!

2) Borussia Dortmund skal virkelig få det tøft uten Robert Lewandowski i troppen sin, og de får det tøft med å finne en like god erstatter. Nå ser det ut til at erstatteren blir Hertha Berlins Adrian Ramos, og selv om det er en veldig god spiss så er det langt ifra nivået til Lewandowski. Bare se på scoringen til Lewandowski i helgen borte mot Hannover. Verdensklasse! Jeg blir mer og mer imponert over polakken hver eneste helg, og dette viser også hvor dominerende Bayern kommer til å være i mange år fremover. Ramos er en spiss som er meget god med ballen i beina, men den virkelige styrken hans er hodespillet. Dette viser også at Bayern henter spillere som er hakket bedre og hakket over nivåmessig enn Dortmund. Alle de beste vil spille for Bayern. Alle de beste vil spille under Josep Guardiola.

3) Jeg synes Nürnberg er et merkelig lag. I 2014 startet de med å vinne fire av fem kamper og tapte da kun mot Bayern. De spilte morsom og underholdende fotball, men så stoppet det helt opp. Nå har de plutselig tapt fire kamper på rad igjen. Det er et lag som slet offensivt, men de har virkelig fått igang Josip Drmic på topp denne sesongen. Dog synes jeg de er litt for avhengig av at Drmic skal være i form. Er ikke han i form, så er ikke Nürnberg i form. Ta helgens kamp mot Frankfurt: Nürnberg spilte en helt forferdelig kamp før de etter 63 minutter endelig klarte å involvere Drmic som scoret et flott mål. Derfra og ut var de et helt annet lag enn tidligere i kampen. De trenger flere klassespillere som Drmic, men på andre steder på banen. Nå skal det sies at de sliter med noen skader på viktige spillere som Per Nilsson, Timothy Chandler, Timo Gebhart, Daniel Ginczek og Makoto Hasebe, men dette viser bare også at stallen er for tynn.

De beste målene fra runden:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=SHMfuSQjs1sRCgTllGFAONcTVcMcTQDrsyRuYY5ktRtshha5vqaPbLZyaoTNmhBtGsPchjIF2HRKXxSTyNofoIfx-Mrjj1fcrsUNlEX57HSw4X2g392o1C9TLhP7GGf8sAnSYPcoQz4&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

4) Mainz har vist seg å være en av Bundesligaens tøffeste og vanskeligste lag å møte. Thomas Tuchel fortsetter å vise seg som en av ligaens aller beste trenere. Han har mye Jürgen Klopp i seg. I helgen ga Mainz selveste Bayern kamp helt til døra, og hadde de hatt litt mer flaks og marginer så kunne de fått meg seg poeng. Tuchel har tatt et Mainz-lag fra å være middelmådig til å være en skikkelig utfordrer til spill i Champions League eller Europa League. Jeg synes det er morsomt å se Mainz spille fotball igjen i forhold til tidligere. Før var det lite kreativitet fremover og forsvaret hang ikke sammen. Tuchel har nå ikke et voldsomt stjernelag til disposisjon, men allikevel får han spillerne til å yte maks. Shinji Okazaki, Eric-Maxim Choupo-Moting og Nicolai Müller er lagets stjerner samt at de har den rutinerte kapteinen Nikolce Noveski i midtforsvaret og den nye og unge fremmadstormende keeperen Loris Karius i mål. Fremtiden til Mainz er meget lys, hvertfall sålenge Tuchel forblir hovedtrener.

5) Håvard Nordtveit var ikke i troppen til Gladbach hjemme mot Hertha Berlin på grunn av karantene. Både Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred var ubenyttede reserver for Hertha. Tarik Elyounoussi kom inn som innbytter for Hoffenheim etter 83 minutter borte mot Bayer Leverkusen. Håvard Nielsen var ubenyttet reserve for Braunschweig borte mot Schalke, mens Omar Elabdellaoui kom inn som innbytter etter 53 minutter. Omar var veldig nære scoring. Moa var ikke i troppen til Stuttgart hjemme mot Hamburg grunnet en skade. Vegar Eggen Hedenstad var igjen ikke i troppen til Freiburg mot Bremen grunnet skade.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken