ITALIA-ROMANIA 1-1: Italia har vært involvert i EMs to mest underholdende kamper så langt og belønningen er ett poeng etter uavgjortkampen mot Romania.

Det er magert for en regjerende verdensmester. Og det er magert når ambisjonen er å vinne EM - bare det å komme til kvartfinalen skal nemlig bli svært vanskelig for Italia nå.

- Vi hadde ikke den rette flaksen. Vi gjorde ett mål som kanskje ikke burde blitt annullert, men det hender at dommere gjør feil, sa den pressede italienske treneren Roberto Donadoni i et TV4-sendt intervju rett etter kampen.

Senere gikk han hardere ut mot den norske dommeren.

- Jeg er ikke vant til å snakke om dommere. La oss bare si at det var en dårlig dag for Øvrebø, sa Donadoni ifølge Reuters.

Italia skapte sjanse på sjanse på sjanse i fredagens kamp mot Romania, og slapp riktignok til en hel del bakover også, men manglet både marginene og dommeren på sin side.

Snøt Toni for mål
Det er liten tvil om at Tom Henning Øvrebø og hans norske assistenter var blant de mest sentrale aktørene på Letzigrund i Zürich fredag kveld.

Øvrebø snøt stjernespissen Luca Toni for et mål på overtid i første omgang, da han blåste for en offside som TV-bildene viste ikke eksisterte.

Toni, som var et mareritt for den rumenske stopperduoen Gabriel Tamas og Dorin Goian gjennom hele første omgang, rev seg i håret i fortvilelse. Til Øvrebøs forsvar skal det sies at det var snakk om svært få centimeter. Sannsynligvis ville flere dommere gjort det samme.

Men vondt ble til verre for Italia og Øvrebø da han - på stillingen 1-1 - bare ti minutter før slutt ga Romania straffespark. Italienerne forsto ingenting, og selv rumenerne virket overrasket, men det var likevel ingen tvil om at Daniel Niculae ble dratt ned av Christian Panucci.

Det var rett og slett strålende dømt!

Gianluigi Buffon reddet imidlertid det svake straffesparket fra Adrian Mutu og dermed var stillingen fortsatt 1-1.

Lynrask utligning
Målene kom med ett minutts mellomrom tidlig i andre omgang. Romania tok ledelsen da Gianluca Zambrotta gjorde en av sine største tabber som fotballspiller. Zambrotta headet ballen rett i føttene til Mutu, som plutselig befant seg alene med ballen og Buffon.

Pang i nettaket og 1-0 til Romania!

- Zambrotta spilte en strålende kamp og den hendelsen forandrer ikke det, mente Donadoni.

Italienerne var virkelig desperate etter tre poeng i denne kampen og det viste søreuropeerne allerede i neste angrep.

En corner fra Andrea Pirlo havnet hos Giorgio Chiellini på bakerste stolpe. Chiellini headet tilbake til stopperkollega Christian Panucci, som enkelt kunne skyve ballen over mållinjen til 1-1.

Kampen bød på enormt mange målsjanser, men utrolig nok måtte de to lagene nøye seg med hvert sitt mål. Mye på grunn av nevnte Buffon og Bogdan Lobont i Romanias mål. Sistnevnte var muligens kampens beste spiller.

Italia har ett poeng etter to kamper, mens Romania har to poeng. Nederland har tre og Frankrike ett før disse to lagene møtes i Bern.

Se bildekarusell fra kampen her!

247

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)