Gå til sidens hovedinnhold

Essiens drømmecomeback

Ute med skade siden september - tirsdag ble han helt.

JUVENTUS - CHELSEA 2-2 (2-3 SAMMENLAGT):

Michael Essien hadde ikke startet en eneste kamp denne sesongen. Den 5. september ble midtbanespilleren skadet på landslagsoppdrag for Ghana, og han sto i fare for å miste sesongen. Men tirsdag var han tilbake for Chelsea.

Og når blåtrøyene trengte det som mest - så leverte afrikaneren. På overtid av førsteomgangen sto han på rett plass til rett tid og ekspederte ballen sikkert i mål etter en retur.

Dramatiske sluttminutter
Chelsea slet når Juventus satte opp et voldsomt tempo fra start. Det var med spillets gang da hjemmelagets Vincenzo Iaquinta førte hjemmelaget i ledelsen etter 20 minutters spill, og dermed var lagene like langt.

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

Didier Drogba mente at italienernes ledermål tente Chelsea.

- Vi visste ikke helt hva skulle gjøre, om vi skulle angripe eller ikke. Så vi spilte kontringsfotball. Men da de scoret bestemte vi oss for å gjøre ting på vår måte, slik sett var det egentlig bra at Juventus fikk det første målet, sier Didier Drogba til ITV.

Og blåtrøyene fra London kjempet seg tilbake i kampen. De siste minuttene før pause ble det dramatisk på den olympiske stadion i Torino.

Didier Drogba klemte til et frispark fra 18 meter. Ballen smalt i stolpen og inn til Buffon, men reprisen viste at det skulle ha vært dømt scoring til bortelaget. Men rett etter frisparket var det altså Essien som ble dagens helt for Chelsea da han utlignet.

Dermed trengte Juventus to mål for å avansere i årets turnering.

Chelsea dominerte det første kvarteret av den siste omgangen, men de store sjansene uteble. Da Giorgio Chiellini fikk sitt andre gule kort etter 70 minutters spill, virket det kjørt for vertene.

Men noen minutter senere ble Juventus tildelt straffespark, da Juliano Belletti handset i boksen. Evigunge Alessandro Del Piero var iskald fra krittmerket og dermed var kampen vidåpen igjen.

- Jeg tror straffesparket var riktig dømt, men det virket som dommeren ikke helt hadde fått med seg hvem som handset. Dermed ble det litt tumulter inne i feltet, forteller Drogba.

I det 82. minutt drepte Didier Drogba all resterende spenning. Etter et herlig forarbeid av Juliano Belletti hadde ivorianeren en enkel oppgave med å sette ballen i buret.

Kjørt i Premier League - triumf i Mesterligaen?
Dermed ser det ut som det er cupene Chelsea skal gjøre det i stort i år. Manchester United har et forsprang på syv poeng i Premier League, men Chelsea er i semifinalen i FA-cupen og etter tirsdagens sammenlagtseier er de klare for kvartfinalen i verdens gjeveste klubbturnering.

Guus Hiddink må finne seg i at dette var hans første kamp som Chelsea-sjef der han ikke innkasserte en seier etter seks strake triumfer.

Men det tenker nok ikke hollenderen så altfor mye på i kveld.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Siste sjanse i dag: Salg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken