Gå til sidens hovedinnhold

- Et drama i åpningskampen! Men uten «happy ending»

Ettmålstap for Norge.

NORGE - RUSSLAND 25-26:

Det ble ingen drømmeåpning på VM i Danmark for håndballjentene.

I den første kampen mot Russland, tapte laget nemlig 25-26, etter å ha ligget under 11-14 til pause. Det norske laget slet både offensivt og defensivt, og har mye å rette opp i før man fortsetter mesterskapet.

Det er likevel noe positivt å ta med seg videre. En god Nora Mørk på høyrebacken og en meget god keeper i Kari Aalvik Grimsbø stod fram i en kamp der mange av de norske spillerne sleit.

Norge holdt på å ta igjen russerne mot slutten av kampen, men viste seg akkurat for svake. TV 2s kommentator, Harald Bredeli, hadde håpet avslutningen skulle vært litt bedre for de norske jentene.

- Et drama i åpningskampen! Men uten «happy ending», ropte han ut da kampen var over.

Illsint Hergeirsson

Etter kampen mener Mari Molid at man kunne se konturene av noe stort i kampen mot Russland.

- En variabel kamp av oss, men mye var bra. Det var et løft fra forrige uke, sier Mari Molid til NTB.

Trener Thorir Hergeirsson var illsint på dommerne etter kampslutt. Han mente Nora Mørk ble fratatt et straffekast 20 sekunder før slutt.

- Det kunne kanskje like godt vært dømt straffe der, sier en enig Molid.

Mørk selv ville også hatt straffe i den situasjonen.

- Jeg føler jeg blir tatt. Det er ganske surt, men jeg får vel øve på å skyte med to stive armer, rett og slett, sier Mørk til TV 2 etter kampen.

Utvisninger og personlige feil

De norske jentene åpnet best mot Russland, og etter 13 minutter skøyt Nora Mørk Norge opp i en 6-4-ledelse. Derfra og ut den første omgangen, handlet dog det meste om russerne.

Få minutter etter var nemlig stillingen 7-7, og flere av de norske spillerne hadde pådratt seg utvisninger. I angrep fungerte det heller ikke for Norges VM-håp. Spillerne rotet og gjorde flere personlige feil.

Da omgangen gikk mot slutten, hadde russerne tatt helt over, og ved halv tid ledet de med tre mål, med 14-11.

Fem av Russlands 14 mål i den første omgangen kom fra syvmeteren. De norske spillerne slet med å få has på det russiske angrepsspillet.

Mørk tok tak

I den andre omgangen åpnet Norge, med Nora Mørk i spissen nok en gang sterkt. Etter 20 sekunder spilte hun til Heidi Løke inne på streken, som satt inn 12-14.

Minuttet etter reddet Kari Aalvik Grimsbø et russisk straffekast, før Mørk satt inn en straffe for Norge like etter. Dermed var Norge raskt bare ett mål bak russerne.

Deretter utjevnet spillet seg. Norge slet med å utnytte overtallsperioder, og russerne ledet med ett og to mål gjennom en timinuttersperiode.

Etter 40 minutter banket Mørk inn nok en scoring. Da var Norge endelig à jour med sin motstander. 18-18.

Viktig Grimsbø

Tretten minutter før full tid fikk Russland nok en syvmeter, og hadde mulighet til å gå opp i tomålsledelse igjen. Nok en gang reddet Aalvik Grimsbø for Norge, og Thorir Hergeirssons jenter var fremdeles med i kampen.

Dessverre brant både Mørk og Mari Molid norske straffekast også, og Norge havnet bakpå. Med åtte minutter igjen å spille, gikk Russland opp i 23-20.

Da stod vår landslagskeeper fram for alvor. To redninger på rad og to raske norske scoringer sørget for at Norge bare var ett mål bak med fem og et halvt minutt igjen å spille.

Tre minutter før full tid var stillingen 24-24, og kampen var helt åpen igjen.

Dessverre for Norge, viste russerne seg sterkest mot slutten, og vant 26-25.

Norges neste VM-kamp er mot Puerto Rico på mandag.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken