Gå til sidens hovedinnhold

- Et hån mot nordmenn

Fremskrittspartiet er i harnisk etter at at landbruksministeren var på harrytur til Sverige i påsken. - Hans opptreden på Stortinget er skuespill.

- Dette er ikke bare et hån mot nordmenn som ikke har anledning til å reise utenlands for å handle billig i butikker med større vareutvalg, men dette vitner om at mat - og landbruksministerens sin opptreden i stortingssalen fremstår som skuespill. Dette er dobbeltmoral og viser at selv regjeringens sjefer ikke tror på sin egen politikk, sier stortingspolitiker Jørund Rytman til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Rytman sitter til daglig i Stortingets finanskomite.

- Denne rødgrønne regjeringen har økt matavgiften flere ganger siden de tok over regjeringskontorene. Fra 11prosent til 15 prosent. I tillegg er Brekk den varmeste forsvarer av de skyhøye tollmurene på over 400 prosent som gjør at Norge har verdens høyeste matvarepriser. Ekstrem usosial politikk som rammer de fattigste i Norge. Noe som gjør det vanskeligere for de med dårlig råd å spise sunn mat, fortsetter han.

- Norge har dårligst matvareutvalg i Europa

- Brekk sin politikk gjør også at Norge er det landet i Europa med dårligst matvareutvalg. Sånn sett kunne det vært veldig interessant å vite hva mat - og landbruksministeren fylte handlevognen sin med.

Landbruksminister Lars Peder Brekk bekrefter lørdag at han handlet i en nærbutikk på svensk side av grensa skjærtorsdag.

Flere nordmenn observerte Brekk i ICA-butikken Gränsbua i Gäddede, skriver VG.

- Som om jeg skulle blitt ferska på Rimi

- Jeg gikk bort til ham og sa at jeg syntes han burde handle i Norge og ikke i Sverige. Da svarte han noe sånt som at han brukte å handle i både Norge og Sverige, sa melkebonde Dag Arvid Totland.

Reaksjonene fra kjendisnorge kom raskt.

- At landbruksministeren er på harrytur, er som om jeg skulle bli ferska på RIMI, skrev Rema 1000-sjefen, Ole Robert Reitan, på Twitter.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken