Gå til sidens hovedinnhold

Et lag du bare må elske

De 24 siste som hadde prøvd, feilet. Men ikke Arsenal.

ARSENAL - PORTO 5-0: De 24 siste gangene Porto hadde tatt med seg en ledelse fra hjemmekampen i en europacupduell, hadde det portugisiske laget gått videre.

Porto vant 2-1 mot Arsenal i Portugal, og ville ta seg til kvartfinale i Champions League med uavgjort eller bedre på Emirates Stadium tirsdag kveld.

Det var aldri i nærheten av å skje.

- Vi har et ungt lag og blir sterkere og sterkere for hver kamp. Dette viser hvor sterk stall vi har. Dette var en oppvisning på det, sier tremålsscorer Nicklas Bendtner til Viasat.

Gavepakker til Bendtner
Det var en oppvisning på mer enn Arsenals sterke stall. Det var en oppvisning på driblekunst og fantastiske kontringer. Det var ding, dang, deng og dong - med et lite dyng på slutten! Arsenal valset over Porto og vant 5-0 på en måte som nesten bare Arsenal er i stand til.

Hjemmefansen kunne roe nervene etter bare ni minutter, da Nicklas Bendtner satte inn 1-0 etter en retur fra Portos keeper Helton, som reddet forsøket fra Andrej Arsjavin, men som var sjanseløs da ballen havnet i føttene til den danske spissen.

Bendtner økte til 2-0 et drøyt kvarter senere, også denne gang etter at Arsjavin hadde skapt kaos i Porto-forsvaret. Russeren driblet av tre mann før han spilte ballen inn foran mål. Helton kastet seg for å stoppe pasningen til Bendtner, men var for sent ute og etterlot dermed hele målet åpent for dansken.

Porto hang ikke med, men var likevel bare ett mål unna ekstraomganger ettersom det ble 2-1 på hjemmebane.

Soloshow
I andre omgang punkterte Samir Nasri denne åttedelsfinalen ved å sette inn 3-0. Franskmannen fikk ballen på høyrevingen og driblet seg gjennom det portugisiske forsvaret som om det var kjegler, og ikke internasjonale toppspillere. Etter at tre mann var passert, satte Nasri ballen i mål via bortre stolpe.

En vidunderlig prestasjon, rett og slett!

Vidunderlig var også 4-0-målet, og nok en gang var det Andrej Arsjavin som sto for regien. Porto slo en corner som Arsenal-forsvaret klarerte ut til Arsjavin, som fra dypt inne på egen banehalvdel satte fart framover.

Til høyre for seg hadde han innbytter Emmanuel Eboue, som løp som om livet sto på spill. Arsjavin ventet med å slå pasningen til siste stund, og slo den med sin sedvanlige presisjon. Eboue rundet keeper Helton og styrte inn 4-0.

Selv til Arsenal å være, var denne kontringen av ypperste merke!

I kampens 90. minutt ble Emmanuel Eboue og Arsenal tildelt straffespark. Nicklas Bendtner tygde nervøst og hardt før han jogget fram til ballen og satte den helt inne ved stolperoten. 5-0!

To kvartfinalelag klare
Arsenal vant 6-2 sammenlagt og er klar for kvartfinale i Champions League. Bayern München gikk også videre til kvartfinale, etter 2-3-tap mot Fiorentina i Firenze, med seier på bortemålsregelen etter at det ble 4-4 sammenlagt.

Onsdag spiller Real Madrid mot Lyon i Spania (Lyon leder 1-0) og Manchester United mot AC Milan (United leder 3-2) i England. De fire siste åttedelsfinalene spilles tirsdag og onsdag i neste uke.

Les også: Robbet Fiorentina

Nettavisen fulgte Champions League og Premier League minutt for minutt i live-senteret!

Kommentarer til denne saken