Gå til sidens hovedinnhold

Et landslag uten spilletid

Kun én landslagsspiller spilte 90 minutter i helga.

Onsdag kveld spiller Norge privatlandskamp i fotball mot Tsjekkia i Praha. I den anledning har vi sjekket status på Norges landslagsspillere ute i Europa denne helgen.

Tallene er svært dystre. Av de 22 Per-Mathias Høgmo-utvalgte er fem hentet fra den hjemlige serien, mens Morten Gamst Pedersen for tiden er klubbløs. Av de øvrige 16 som tjener sine penger i utenlandske klubber, var det kun Håvard Nordtveit som spilte samtlige 90 minutter for sin klubb Borussia Mönchengladbach denne helgen.

Også Alexander Tettey (Norwich), Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern), Brede Hangeland (Fulham), Håvard Nielsen (Braunschweig) og Jonathan Parr (Palace) startet for sine klubber, men ble byttet ut i løpet av kampen. Hangeland på grunn av en hodeskade, de andre som taktisk grep i andre omgang.

Mye benkesliting
Stefan Johansen har vært relativt sikker på Celtics lag siden overgangen i vinter, men pådro seg en skade for et par uker siden. Fikk et innhopp på fem minutter på tampen av 5-0-seieren hjemme mot Inverness lørdag.

Landslagsledelsen så også plutselig litt lysere på Moas tilværelse i Stuttgart etter noen kamper på rad med spill. Denne helgen forble han imidlertid værende på benken kampen igjennom, da Stuttgart tapte 1-2 borte mot Frankfurt.

Mens vi er i Tyskland. Tarik Elyounoussi har slitt voldsomt med spilletid for sitt Hoffenheim på denne siden av året. Sist han var på banen var i 2-3-tapet for Wolfsburg i den tyske cupen 11. februar. Der ble han byttet ut. I de neste seriekampene satt han på benken før han i helgen ikke engang var i troppen da Hoffenheim vant 6-2 – også det mot Wolfsburg.

Nielsen fra start
Håvard Nielsen er faktisk den norske spilleren treneren i Eintracht Braunschweig velger å bruke for tiden. Nielsen startet som spiss, men ble byttet ut etter 75 minutter. Omar Elabdellaoui var ubenyttet reserve gjennom hele kampen mot Mönchenglabach, der nevnte Nordtveit spilte samtlige 90 minutter i 1-1-kampen – der begge keeperne scoret hvert sitt selvmål.

Ruben Yttergård Jenssen spiller relativt fast på Kaiserslauterns midtbane i Tysklands nest øverste nivå. Et par mål har det faktisk også blitt på den ellers så målbegrensede midtbanespilleren. Fredag måtte han imidlertid ut etter 65 minutter da klubben hans jaget utlikning mot Energie Cottbus, en scoring de aldri klarte å få. Kaiserslautern ligger på en skuffende 7. plass i 2. Bundesliga.

Heller ikke Daniel Braaten har fast plass hos Ståle Solbakkens FC København for tiden. Andreas Cornelius har vendt hjem for å sikre ligagullet til FCK, men de fikk seg et skudd for baugen i 1-5-tapet for hovedutfordrer FC Midtjylland i Parken søndag. Cornelius ble utvist og Braaten kom inn på stillingen 1-3 rett etter pause.

Dermed ser det ikke veldig lyst ut for Høgmos menn slik status er 3. mars 2014.

Abdi og Konradsen spiller
For ordens skyld sjekket vi også status på de andre spillerne som er i aktuelle utfordrere til troppen. Anders Konradsen og Abdisalam Ibrahim er de eneste «lyspunktene» her.

Konradsen spilte hele kampen da Rennes gikk på et kjedelig 0-2-tap hjemme for Guingamp, mens Abdi spilte hele kampen for Ergotelis i den greske superligaen i 2-2-kampen mot topplaget PAOK hjemme på Kreta. Abdi eies av ligaleder Olympiakos, men er leid ut til Ergotelis ut sesongen. Den nyopprykkede klubben ligger på 11. plass av 18 lag etter 27 kamper i den greske toppdivisjonen.

Våre to menn i Østerrike, Valon Berisha og Ola Kamara, spiller på to lag som kjemper i toppen av serien, men ingen av de to er faste på sine lag. Både Kamara og Berisha fikk imidlertid spillertid på tampen da Salzburg og Austria Wien sikret hver sine trepoengere i helgen.

Dette er troppen med spilletid
Rune A. Jarstein (Hertha Berlin) – Ikke i troppen

Ørjan H. Nyland (Molde) – Utenfor serie

Mohammed Abdellaoue (Stuttgart) – Benken hele kampen

Fredrik Semb Berge (Odd) – Utenfor serie

Daniel Braaten (FC København) – Benket, kom inn i 46.

Mats Møller Dæhli (Cardiff) – Benket, kom inn i 63.

Magnus Wolff Eikrem (Cardiff) – Ikke i troppen

Omar Elabdellaoui (Eintracht Braunschweig) – Benket, kom inn i 87.

Tarik Elyounoussi (Hoffenheim) – Ikke i troppen

Vegard Forren (Molde) – Utenfor serie

Brede Hangeland (Fulham) – Byttet ut med skade etter 16.

Erik Huseklepp (Brann) – Utenfor serie

Tom Høgli (Brugge) – Benket

Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern) – Byttet ut i 65.

Stefan Johansen (Celtic) – Benket, kom inn i 85.

Martin Linnes (Molde) – Utenfor serie

Håvard Nielsen (Eintracht Braunschweig) – Byttet ut i 75.

Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach) – Spilte hele kampen

Jonathan Parr (Crystal Palace) – Byttet ut i 70.

Morten Gamst Pedersen – Klubbløs

Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin) – Benket, kom inn i 60.

Alexander Tettey (Norwich) – Byttet ut i 80.

Aktuelle spillere i utlandet
Anders Konradsen (Rennes) – Spilte hele kampen

Abdisalam Ibrahim (Ergotelis) – Spilte hele kampen

Valon Berisha (Red Bull Salzburg) – Byttet inn i 77.

Ola Kamara (Austria Wien) – Byttet inn i 56.

Marcus Pedersen (Barnsley) – Benket

Joshua King (Blackburn) – Ikke i troppen

Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg) – Ikke i troppen

Jo Inge Berget (Cardiff) – Ikke i troppen

Espen Ruud (Odense) – Spilte hele kampen

Magnus Lekven (Esbjerg) – Spilte hele kampen

Mushaga Bakenga (Esbjerg) – Byttet ut i 66.

Mustafa Abdellaoue (Odense) – Byttet inn i 56.

(John Arne Riise (Fulham) – Benket)

(ANB)

Kommentarer til denne saken