LIVERPOOL - WBA 2-1:

Liverpool brukte store penger på nye spillere i sommer, men som ventet har det tatt tid for nykommerne å finne seg til rette hos den røde klubben.

Folk som Adam Lallana, Lazar Markovic, Dejan Lovren, Mario Balotelli og Alberto Moreno har bare fått vist glimt av det de kan så langt i høst.

Lørdag tok Liverpool imot West Bromwich Albion på Anfield, en kamp der vertene i utgangspunktet skulle være favoritt, men etter en svak åpning på sesongen lå Liverpool bak motstanderen på tabellen før kampstart.

- Et stykke magi
På tampen av første omgang fikk imidlertid Adam Lallana vist seg fram. Han tok initiativ og scoret et herlig mål, i samarbeid med Jordan Henderson.

- Det er et lite stykke magi, skrev Liverpool Echo-journalist James Pearce.

- For et mål å åpne kontoen med for Lallana. En vakker avslutning med venstre fot. Liverpool trengte virkelig dette, skrev han på Twitter.

Etter pause utlignet gjestene på straffe ved Saido Berahino, men et mål av Jordan Henderson sørget for at alle tre poengene ble igjen i Liverpool.

- Dette var en stor kamp for oss. Vi visste at WBA var i form, de har en rekke gode resultater. Men vi viste moral, sier Henderson i et TV 2-intervju.

- Vi kan fortsatt bli bedre, men dette handler om resultater. Jeg prøver å hjelpe de nye her så godt jeg kan. Det er en stor klubb, med store forventninger, og det er ikke lett å finne seg til rette med én gang. Jeg har vært her noen år og ønsker å være et godt forbilde for de andre, sier han.

De røde står nå med 10 poeng og ligger som nummer sju, foreløpig.

Lambert startet
Liverpool har slitt foran mål så langt denne sesongen og det skulle også drøye før det ble målsus å juble for i lørdagens oppgjør mot WBA på Anfield.

Vertene hadde et lite overtak på gjestene, både i ballinnhav og sjanser, men den virkelige spruten, som vi så sist sesong, manglet fortsatt hos de røde.

Etter et kvarter kom kampens første sjanse, da Raheem Sterling satte fart og dro seg forbi et par motspillere. Kantspillerens avslutning fra rundt 12 meters hold ble imidlertid blokkert og det hele endte med hjørnespark.

Rickie Lambert hadde fått sjansen fra start og etter 20 minutter kom han til en grei avslutning fra litt spiss vinkel, men Ben Foster hadde kontroll.

Lambert ble ellers noe alene inne i boksen i løpet av de første 45 minuttene. Liverpool slo flere gode innlegg fra kant, men det manglet folk i boksen.

Lallanas første
For WBA var mye omtalte Saido Berahino aktiv, uten å få til så veldig mye, men spissen hadde et skudd i det 35. minutt som Simon Mignolet reddet.

Samme mann hadde en farlig heading rett før pause.

Like etter den nevnte headingen skulle i stedet hjemmelaget ta ledelsen. Adam Lallana viste teknikk og vilje da han dro seg innover i banen, spilte til Henderson, som flikket ballen tilbake, og Lallana kunne banke inn ledermålet.

En flott scoring av spilleren som kom til Liverpool fra Southampton i sommer. Lallana hadde vært én av Liverpools beste spillere i første omgang.

Billig straffe
Andre omgang skulle fort bli mer dramatisk enn den første. Etter 55 minutter fikk West Bromwich Albion det som virket som et billig straffespark.

Berahino ble riktig nok klippet ned av Dejan Lovren, men TV-reprisen viste at kroaten la WBA-spissen i bakken før han var inne i feltet.

Dømt var uansett dømt og Berahino satte selv straffen i mål.

Rundt fem minutter senere var Liverpool tilbake i ledelsen. Raheem Sterling kom seg inn i feltet, men ble dyttet over ende. Unggutten kom seg likevel tilbake på beina og fikk spilt ut til Jordan Henderson. Han satte inn 2-1.

Mot slutten hadde begge lag gode sjanser, men flere mål ble det ikke.