Gå til sidens hovedinnhold

Et lokalsamfunn i sorg

- En av de tyngste dagene vi har hatt på lenge, sier ordfører i kommunen der både den drepte og den skadde soldatene er fra.

Torsdag ettermiddag ble Kristoffer Sørli Jørgensen (22) drept av en veibombe nord for den norske Isaf-leiren i Meymaneh.

Jørgensen var fra Stange i Hedmark, og hadde tilhørighet til Opplandske Heimevernsdistrikt 05. I Afghanistan tjenestegjorde han som vognfører i staben til den norskledede stabiliseringsstyrken i Meymaneh.

Ordfører i Stange kommune, Nils Røhne, mottok dødsbudskapet med fortvilelse og sorg. Ordføreren har i dag markert hendelsen med en minnetale og flaggheising. Også den skadede soldaten er hjemmehørende i Stange.

- For Stange kommune og Stanges befolkning er dette en av de tyngste dagene vi har hatt på lenge, lenge. Dødsfallet har satt et voldsomt preg på oss alle, sier Røhne til TV 2 Nyhetskanalen.

Saken fortsetter nedenfor.

Kjenner familien
Ordføreren kjenner selv familien til den avdøde soldaten personlig.

- Et dødsfall er alltid tungt og alltid preget av sorg. Jeg kjenner familien, mor og far godt, og Kristoffer ikke fullt så godt. Jeg pleide å snakke med ham når vi møttes på gata og visste at han var i Afghanistan. Det er en veldig spesiell situasjon.

Røhne er i dag opptatt av å sørge.

- Bør vi være med i styrken i Afghanistan?

- Det er ikke naturlig for meg å diskutere det spørsmålet. Vi konsentrerer oss om å minnes Kristoffer. Jeg tror folk er oppriktig i sorg, og sender varme tanker til familien. Jeg tror også folk vil vise kvaliteten i bygda ved å vise omsorg for hverandre i denne tunge tiden.

196774

Kamerater
Også den skadde soldaten som befant seg i bilen sammen med Jørgensen er fra Stange.

Tilstanden til den skadde soldaten (20) er fremdeles alvorlig, men stabil. Han er nå utenfor livsfare. Han skal etter planen fraktes hjem til Norge fredag kveld.

20-åringen skal ha vært kamerat med avdøde Jørgensen.

- Det er to stykker fra Stange som har vært oppe i denne situasjonen. For Kristoffer ble utfallet verst mulig. Vi har ikke mye informasjon om den skadde, men har fått beskjed om at han snart skal hjem, sier Røhne.

Les også: Kjøretøyet utløste bomben

Les også: Dro tirsdag - drept torsdag

Les også: Slitne soldater møtt med sjokkmelding

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis