MEXICO - KAMERUN 1-0:

VM-åpningen torsdag ble preget av et par svært omdiskuterte dommerfeil. Brasil fikk tildelt en billig straffe, mens Kroatia fikk annullert en scoring.

Fredag kom kamplederen og hans team igjen i fokus, da Mexico og Kamerun barket sammen i den andre kampen i gruppe A. I løpet av første omgang ble hele tre scoringer annullert og to av avgjørelsene kunne absolutt diskuteres.

Begge de tvilsomme annulleringene gikk ut over Mexico og Giovani Dos Santos. Spesielt den andre fulltrefferen til Villarreal-spilleren burde aldri vært bortdømt. Det var rett og slett en dommertabbe av dimensjoner.

- Mystisk
Ekspert Lise Klavenes i NRKs studio var klar i sin tale.

- Mexico burde ledet 2-0, de ble snytt. Begge de to situasjonene skulle vært mål, mener jeg. Den andre er mer graverende, enn den første. Det er et mysterium at den blir annullert. Det må føles helt tragisk, sier eksperten.

Mexico klarte likevel å få et mål godkjent til slutt. Det sto spissen Oribe Peralta for og sørget med det for at Mexico fikk alle tre poengene til slutt.

Det var en fortjent seier.

- Laget spilte bra. Vi må bare jobbe videre, nå topper vi med tre poeng. Vi ønsker å vinne neste kamp. Vi gleder oss, sier Mexico-trener Miguel Herrera.

Om de annullerte målene sa han følgende.

- De annullerte to mål som skulle stått. Men vi visste at det kunne skje. Det viktigste er at vi slo tilbake. Vi ønsket å vinne og klarte det, sier han.

Snytt for scoring?
Mexico åpnet kampen i et forrykende tempo, mens Kamerun så ut til å være skikkelig på hæla. Forsvarsspillet til kamerunerne var tidvis grusomt.

Spesielt på kantene slet laget fra Afrika med Mexicos svært offensive backer og det ble gang på gang rullet opp. Allerede etter ti minutter så det ut til at meksikanerne også skulle få uttelling på den gode og offensive starten.

Hector Herrera slo godt inn fra sin kant og inne i feltet var Giovani Dos Santos først på ballen. Den tidligere Spurs-spilleren satte ballen trygt i mål. Linjemannen var imidlertid oppe med flagget og annullerte scoringen for offside. Reprisen viste imidlertid at den avgjørelsen klart kunne diskuteres.

Like etter ble det også annullert i andre enden. En corner ble stanget unna av Mexico, men ballen kom fort i retur. Maxim Choupo-Moting satte kula i mål, men flagget var oppe for offside. Det så ut til å være en korrekt avgjørelse.

Kamerun var langt bedre med i kampen nå og satte Mexico under litt mer press. I det 21. minutt slo Benoit Assou-Ekotto et flott innlegg inn foran mål og veteranspiss Samuel Eto'o klinket ballen i utsiden av stolpen og ut.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rett etterpå var kamerunerne igjen farlig frampå, denne gangen etter en corner. Maxim Choupo-Moting fikk avsluttet og det måtte både klabb og babb til inne i feltet før Mexico fikk klarert. Her kunne ballen fort ha endt i nettet.

Snytt for scoring!
Klokka viste 28 minutter på Arena da Dunas da mål nummer tre for kvelden ble annullert og denne gangen var det ikke mange som skjønte hva dommeren blåste for. Giovani Dos Santos satte igjen ballen i mål, nå etter en corner, men igjen var linjemannen oppe med flagget og dømte for offside.

Reprisen viste at ballen ble stusset videre av en kamerunsk forsvarsspiller inne i feltet og at linjemannen igjen tok feil. Mål ble det uansett ikke dømt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rett før dette skjedde hadde Mexico også en stor mulighet etter et innlegg fra Andres Guardado. Rafael Marques kom på ballen, men rett bak ham kom Hector Moreno i bedre posisjon og kapteinen burde nok ha latt ballen gå.

Etter de tre annullerte målene roet spillet seg en smule, selv om Mexico igjen festet et grep om kampen. Uheldige Dos Santos var spesielt frisk.

På tampen var den offensive midtbanemannen også involvert i en situasjon der det fort kunne blitt straffe. Dommeren valgte imidlertid ikke å blåse.

Til pause sto det målløst og meksikanerne flokket seg rundt dommer Wilmar Roldan på vei inn i garderoben. Pipeblåseren vinket dem vekk.

Så satt den
Andre omgang startet med en stor sjanse til Oribe Peralta. Spissen hadde hatt en farlig sjanse før pause, men denne var større. Dos Santos spilte fram og Peralta kom igjennom, men Charles Itjande kom ut og reddet mesterlig.

Folkehelten Peralta skulle likevel få sin revansj. I det 60. minutt spilte Hector Herrera perfekt fram til Dos Santos, han avsluttet rett på keeper, men Peralta var våken på returen og satte den i mål. Mexico jublet hemningsløst

Kamerun hadde ikke all verden å by på innledningsvis i andre omgang, men et frispark fra Assou-Ekotto, som forandret retning, skapte litt hodebry.

Etter scoringen roet kampen seg ned flere hakk. Mexico ble litt mer forsiktig framover, mens Kamerun ikke var all verdens farlige. Laget fra Afrika fikk noen farlige dødballer, men meksikanerne holdt unna. Det til tross for at Kamerun også hadde noen farligheter helt mot slutten av oppgjøret, som gjorde at både keeper Guillermo Ochoa og Mexicos forsvar måtte i aksjon for å rydde unna.

Det betyr at Mexico har fått en svært god åpning på VM og står sammen med Brasil på tre poeng i gruppe A, etter at alle lag har spilt én kamp. Kamerun og Kroatia har begge null poeng etter den første runden.

Mexico møter Brasil i neste kamp, mens Kamerun møter kroatene.