Gå til sidens hovedinnhold

- Et sammenhengende voldtektshelvete

Statsadvokat Hans J. Bender sparte ikke på kraftuttrykkene da han beskrev hva de to kvinnene i trafficking-saken har vært utsatt for.

Mandag innledet Hans J. Bender sin prosedyre i den såkalte trafficking-saken. Åtte menn fra Norge og Øst-Europa er tiltalt for grov utnyttelse, voldtekt, tortur og frihetsberøvelse. Oslo tingrett har de siste åtte ukene fått høre hvordan to kvinner fra Øst-Europa ble smuglet inn i Norge og tvunget til prostitusjon.

Historien Bender fortalte er svært sterk.

- Jentene ble utsatt for massiv tortur og sadisme i måned etter måned. Et sammenhengende voldtektshelvete, for å si det rett ut, sa aktor Bender i retten mandag.

- Voldtektene har vært særdeles krenkende, og disse overgrepene har vært med å trykke ned jentene, sa Bender tidligere i sin prosedyre.

Bender sa til TV 2 Nettavisen før retten ble satt mandag, at han vil legge ned påstand om domfellelse.

Bender mener det er kynisk av de tiltalte når de mener at de tok seg av jentene av ren godhet. I retten har en av de tiltalte forklart at han var kjæreste med den ene jenta, og at han forsøkte å få henne ut av prostitusjonen. En annen sa at jentene så på ham som en Robin Hood.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med video fra retten

Kommentarer til denne saken