På samme dag som veteranen Jamie Carragher spilte sin siste kamp for Liverpool, fikk unggutten Jordon Ibe sin første ligakamp for de røde.

17 år gamle Ibe var kun ett år da 35 år gamle Carragher fikk sin debut i den røde drakten tilbake i 1997.

Ibe ble hentet til Liverpool fra Wycombe i 2012 og har siden ankomst spilt seg inn på Liverpools U18-lag og U21-lag. Nå står han også med a-kamper.

I Wycombe fikk Ibe sin a-lagsdebut så tidlig som i en alder av 15 år, og i løpet av de 11 kampene han spilte for klubben rakk han også å scoret et mål.

Liverpool betalte rundt en halv million pund for å sikre seg den talentfulle vingen og etter kampen mot Queens Park Rangers søndag å dømme, kan unggutten være verdt pengene.

Bedre enn Sterling?
Ibe viste ingen respekt for mer rutinerte spillere, og vartet opp med både fart og styrke ute på sin kant. Han fikk også assist på vinnermålet til Philippe Coutinho.

Manager Brendan Rodger har denne sesongen gitt flere unggutter sjansen for Liverpool, og den som nok har fått mest oppmerksomhet er 18-åringen Raheem Sterling.

Også Sterling er en spiller det har gått gjetord om i mange sesonger, etter at han ble hentet fra nettopp QPR i 2010, og fansen på Anfield har store forhåpninger til den raske kantspilleren.

Skal man tro Sky Sports-kommentator Jonathan Beck, som sammen med Dean Sturridge kommenterte Liverpool mot QPR, er det minst like store forhåpninger til unge Ibe.

- Det hviskes i gangene her på Anfield at Jordon Ibe kan være et enda større talent enn Raheem Sterling, sa Beck et stykke ut i andre omgang.

Sidekommentator Dean Sturridge, onkelen til Liverpool-spiss Daniel Sturridge, sa seg enig, og trakk blant annet fram Ibes suverene fysikk som en grunn til at han ville lykkes.

- For meg ser Sterling enn så lenge litt for «skranglete» ut, mens Ibe allerede er på et fysisk nivå som holder mål i Premier League, sa den tidligere Derby-helten.

- Helt utrolig
Og selv om debuten til 17-åringen selvfølgelig havnet i skyggen av hyllesten til legenden Jamie Carragher, ble nok fansen på Anfield svært imponert over det de fikk se av Ibe.

Unggutten var selv også fornøyd med debuten. Han fikk spille kampen fra start, bidro både offensivt og defensivt, og ble byttet ut i det 65. minutt for Fabio Borini.

- Det er helt utrolig å få spille for Liverpool i en viktig kamp som dette. Det var ekstra spesielt at det var Carraghers siste kamp, sa Ibe etter kampen til Liverpools nettside.

- Jeg fant ut at jeg var i kamptroppen lørdag, men var ikke sikker på at jeg skulle få starte. Brendan ba meg være godt forberedt. Lørdag kveld og søndag morgen hadde jeg fult fokus.

- En god jobb
Også manager Rodgers skal ha latt seg imponere av det han så fra unggutten.

- Jeg klarte meg bra. Det var fint å få en assist på målet til Coutinho og hjelpe klubben til tre poeng. Manageren sa at jeg gjorde en god jobb, fortalte Ibe.

Nå håper Liverpools nummer 44 på mer spilletid neste sesong.

- Jeg har stor selvtillit nå. Jeg har spilt på Anfield. Jeg har fått litt erfaring og en smak på hva som kreves. Forhåpentligvis kan jeg bygge videre på det, avsluttet kantspilleren.

Liverpool endte på en sjuendeplass i Premier League denne sesongen. Queens Park Rangers rykket ned

.