Gå til sidens hovedinnhold

- Et stort puslespill

Fortsatt er fire hjelpearbeidere savnet. Flyktningehjelpen sier de begynner å få god oversikt over hva som skjedde.

Dadaab/Oslo (NTB): Flyktninghjelpen sier at de begynner å få god oversikt over hva som skjedde da en av deres bilkolonner ble angrepet i går. Fortsatt er fire hjelpearbeidere savnet.

- Vi setter sammen et stort puslespill, og har nå et ganske godt detaljbilde. Jeg vil ikke være så konkret og si at vi vet hvem som står bak, men jeg føler at vi har god oversikt, sier Rolf Vestvik i Flyktninghjelpen til NTB.

En norsk hjelpearbeider bortført
Det er kenyanske myndigheter som har ansvaret for å etterforske hendelsen, der blant andre en norsk hjelpearbeider ble bortført. Flyktninghjelpen vil ikke fortelle om de har mottatt krav om løsepenger, men bekrefter nå at det er mye som tyder på at det er en bortføring.

Har ikke evakuert staben i Dabaab
- Vårt hjelpearbeid for de somaliske flyktningene er midlertidig stanset, men vi har ikke evakuert hele vår stab fra Dadaab. Når de fortsatt er i flyktningleiren kan de bruke sitt kontaktnettverk til å skaffe oss informasjon om det som har skjedd, forteller Vestvik.

Flyktninghjelpen vil fortsatt ikke gå ut med mer informasjon om de savnede av sikkerhetshensyn, men bekrefter nå at en ble drept i angrepet.

Innleid sjåfør drept
- Det var ikke en fast ansatt, men en innleid lokal sjåfør. Han ble bisatt i går, og vi var til stede. En nasjonalt ansatt hos oss ligger nå på sykehus og er alvorlig skadd, men stabil. En tredje har lettere skader.

Peker på opprørsgruppe
En regional politisjef, Philip Ndolo, uttalte til nyhetsbyrået Reuters fredag at de mistenker at kidnapperne sympatiserer med al-Shabaab, en opprørsgruppe med bånd til al-Qaida. I Somalia sier en talsmann for al-Shabaab. Sheikh Abdiasis Abu Musab, at de ikke kjenner til dette angrepet.

Lokale og norske kilder sier til VG at kenyanske styrker vil jakte på kidnapperne i Somalia. Oberst Cyrus Oguna i Kenyas forsvar sier til Reuters at militærhelikopter er satt inn for å finne de savnede.

Kommentarer til denne saken