Gå til sidens hovedinnhold

- Et sykt og absurd program

Reaksjonen fra seerne strømmer inn til TV 2. Les flere av dem her.

De sju dødssyndene på TV 2 har vært høstens «snakkis».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Annonsørene oppfordres til å boikotte programmet, folk går i fakkeltog i protest mot programmet og kristne organisasjoner oppfordrer seerne til å sende inn sine tanker per postkort eller e-post.

Les også: Brant fakler mot Schau-show

Kontroversiell serie
I løpet av en måned har TV 2 mottatt rundt 300 brev og mellom 600 og 700 e-poster om programmet.

Les også: 20 annonsører dropper «Dødssyndene»

- Vi har hele tiden vært klar over at De sju dødssyndene er en kontroversiell serie med sterke virkemidler. At den skaper reaksjoner og debatt var noe vi forventet, og det var også poenget med serien, sier informasjonsansvarlig for programmet Alex Iversen til NA24 Propaganda.

Han understreker at tilbakemeldingene de har fått ikke er ensrettet negative.

- Det er ikke slik at alle henvendelsene vi har fått er negative, vi har også fått mye støtte. Dette er noe som har kommet etter at programmet begynte å gå, forteller Iversen.

Sykt program
NA24 Propaganda har fått tilgang til deler av meningene som er blitt sendt inn til TV 2. Her er noen av dem.

«Det er et helt absurd og sykt program. INGEN vits i å sende det. Stopp serien med en gang! Dette kommer nok ikke opp så alle kan se det, men vil bare si at programlederne ødelegger seg selv og livet sitt ved å sende dette programmet. Dere havner i helvete selv om dere ikke ender det, om dere ikke omvender dere!»

Ikke alle er negative.

«Jeg tror dette programmet kommer til å få en positiv innvirkning på kristendommen. Folk vil skjønne at budene er der for en grunn. At det er ikke bare for at Gud skulle gi noen lover, men at det er faktisk til vårt eget beste.»

Debatten har også versert rundt kristne og ikke kristne mennesker. Den kristne organisasjonen Familie og Medier har sammen med den kristne avisen Norge I DAG oppfordret sine medlemmer og lesere til å sende inn postkort til TV 2. Dette har vekket mediene, og igjen skapt reaksjoner blant seerne.

Og ikke alle kristne er negative til programmet så mye som de er bekymret for de tre programlederne.

«Dersom dere tror at kristne ikke tåler å bli tråkket på gjennom dette anti-kristelige programmet, tar dere feil. Dette tåler vi og mer til. Jesus selv ble jo både spottet på, hudflettet, fornedret og korsfestet, og det har også de kristne blitt mange ganger. Av kjærlighet, sa JESUS til sine bødler som hatet ham: Fader, tilgi dem denne synd, de vet ikke hva de gjør!»

Som Big Brother
- Er dere overrasket over reaksjonene dere har fått rundt programmet?

- Nei, det overrasker ikke, det er noe vi har sett mange ganger. Før noe er kommet på lufta innbiller man seg ofte at ting er mye verre enn det egentlig er, avslutter Iversen og viser til debatten før den første sesongen av Big Brother.

Den gang ble Big Brother karakterisert som søppel-TV og sponsorer trakk seg fra den første sesongen som følge av medietrykket.

Les også NA24s blogger stortingsrepresentant Marianne Aasen Agdesteins blogg om programmet her.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser