Gå til sidens hovedinnhold

- Et tap for Premier League

Sir Alex Ferguson hedret Blackpool med flotte avskjedsord mens han feiret Manchester Uniteds ligagull nummer 19.

MAN. UTD - BLACKPOOL 4-2: Den dramatiske sisterunden i Premier League endte med nedrykk for fargekladden Blackpool. Det sjarmerende laget hadde nok mange skaptilhengere i siste og avgjørende kamp borte mot seriemester Manchester United, men det hjalp lite.

Ferguson uttalte etter kampen at han kommer til å savne Blackpool i Premier League.

- Jeg synes Blackpool virkelig har bidratt. De spiller attraktiv og offensiv fotball. Det er et tap for Premier League (at Blackpool rykker ned), sa Ferguson ifølge Sky Sports.

Samtidig hyllet han sitt eget mesterlag.

- Jeg synes vi fortjente dette. Laget har jobbet steinhardt som et lag. Jeg tror at det ble avgjørende for oss. Dette laget har en fantastisk arbeidsmoral, det har slitt sokkene av seg.

- Dumt spørsmål
Før søndagens skjebnekamp, den siste i Premier League-sesongen 2010/11, luftet Ian Holloway sin irritasjon over reportere som hadde spurt Blackpools styreleder Karl Oyston om Holloway ville få sparken ved et nedrykk.

- Karl svarte «nei», han kommer uansett til å beholde meg. Men jeg skjønner ikke at de spør i første omgang. Vi, lille Blackpool, med et lite budsjett, har 39 poeng i verdens beste liga. Uansett hvilken divisjon vi er i neste sesong, mener du at det er en fiasko? Hvis du gjør det, foreslår jeg at du besøker legen, skriver Holloway i sin faste spalte i The Independent.

Det er kanskje mange Blackpool-fans som trenger legehjelp etter den utrolige kampen mot Manchester United.

Tung dag for Evatt
Seriemesteren tok ledelsen da Ian Evatt feilberegnet ballbanen foran egen keeper og lot Ji-Sung Park enkelt sette inn 1-0. Fem minutter før pause utlignet Charlie Adam til 1-1 med et strålende frisparkmål.

Dermed så det lovende ut for fargekladden Blackpool.

Enda lysere ble det etter pause, da Gary Taylor-Fletcher ga Blackpool ledelsen 2-1 mot den ferske seriemesteren. Gleden ble dessverre for Ian Holloway svært kortvarig.

Anderson bredsidet inn 2-2 bare fem minutter senere, før Ian Evatt igjen kom i fokus da han styrte ballen i eget mål til 3-2 for United. Michael Owen punkterte kampen da han kontret inn 4-2-målet.

Stolt Holloway
Da dommeren blåste av kampen, måtte lagkameratene trøste stakkars Ian Evatt, som nok går noen tunge dager i møte. Blackpools eventyrlige førstesesong i Premier League endte med nedrykk, selv om laget i løpet av de 38 kampene sjarmerte en hel fotballverden.

- Dette er vanskelig. Klubben har gjort det så bra. Hvem vet når vi kommer tilbake hit? Telefonen vil ringe og jeg vil miste spillere. Hvordan kan jeg gjenskape dette? sa en beveget Ian Holloway i et TV 2-sendt intervju etter at nedrykket er et faktum.

I spalten i The Independent understreker han imidlertid at han først og fremst er stolt. Stolt av egen innsats, stolt av spillerne og stolt av klubben.

- Det jeg er mest stolt av, er den type fotball vi har spilt. Vi har forsøkt å gjøre nøyaktig det samme som vi gjorde i divisjonen under, til tross for at alle sa at vi ikke kunne gjøre det. Vi har vunnet ti kamper, mens mange sa vi ikke ville få ti poeng, forteller Holloway i spalten i The Independent.

- Jeg vil at fansen skal forstå at dette laget har ventet lenge. Fansen har ikke hatt det så bra på 40 år og det kan fort bli fire nye tiår før det blir like moro igjen, så sett pris på dette og nyt det.

Optimist før avspark
Holloway hevder faktisk at han anså det som den perfekte slutt, det å avslutte sesongen med en kamp mot seriemesteren på Old Trafford med behov for å ta poeng.

- Jeg ville ikke møtt noe annet lag. Jeg tror at det står skrevet i stjernene at vi skal få et resultat og bare tenk på reaksjonene dersom vi får det! Dette resultatet og denne sesongen vil bli husker for alltid, ikke bare i Blackpool, men i hele landet.

Holloway forsøkte sannsynligvis bare å gi spillerne sine tro på den tøffe oppgaven.

Taktikken lyktes nesten.

- Dette er en spesiell spillergruppe og vi er veldig skuffede nå. Etter at vi tok ledelsen, begynte vi å tro at vi kunne klare dette. Dere så hvordan vi spilte og sjansene vi skapte. Vi er nødt til å score på dem. Men United satte inn Wayne Rooney, de er vant til å vinne og vi tapte til slutt, konkluderte Holloway overfor Sky Sports etter kampen.

- Fansen fortjente dette
Men Blackpools spillere, ledere og fans måtte takle nedrykk mens Manchester United feiret sitt 19. ligagull.

- En fantastisk følelse og enda en fantastisk kamp. Alle gjorde det bra og jeg synes fansen fortjente det vi gjorde i dag. Dette gullet betyr noe spesielt for alle, for med 19 ligagull har vi flere trofeer enn alle andre klubber, sa Nani til TV 2.

Manchester Uniteds manager, sir Alex Ferguson, ble for øvrig tildelt prisen som årets manager i Premier League før kampen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken