Kraftig forslått og med et brukket ben i kragepartiet priser den joviale 66-åringen seg lykkelig over at han og kona kom fra branninfernoet med livene i behold.


Ekteparet hadde sovet kun en snau time da den umiskjennelige røykvarsler-lyden vekket opp de to. Da var store deler av leilligheten allerede fylt med stikkende brannrøyk.

Fra sykesenga på Sykehuset Østfolds A-8-avdeling forklarer Johansen til Demokraten hva som videre skjedde:

Hoppet fem meter ned
- Jeg grep telefonen for å ringe brannvesenet samtidig som vi løp mot utgangen. Men i det jeg tok opp døra forstod jeg at det var nytteløst å rømme ned gjennom trappa.

Her veltet røyken opp noe så vanvittig! Da var det bare å flykte mot verandadøra og hoppe ut, forteller Johansen bestemt.

Så legger han til:

- Både Lise og jeg falt forkjært. At det knapt fantes snø på bakken gjorde selvsagt ikke landingen mykere. Men heldigvis så kom både ambulansepersonellet og brannvesenet svært raskt til unnsetning.

Selv fikk jeg i mellomtida lånt et par sokker og ei bukse i firemannsboligene ved siden av, presiserer Johansen som kun fikk med seg mobiltelefonen og underbuksa han hadde på.

Kona Lise legger til:

Utstrakte hender
- Og jeg eier kun en nattkjole.... Selv om vi har mistet absolutt alt vi eier og har, så har vi livene i behold. Visst er det trist at gamle familiebilder, en stor utklippssamling, en nesten ny bil osv. gikk tapt, men tross alt så overlevde vi.

Derfor tenker vi på den gamle damen nedenunder som mest sannsynlig omkom i brannen, understreker Lise Johansen ovenfor Demokraten.

Ekteparet Johansen hadde bodd i Gudevoldveien 12 i bare fem måneder før leiligheten ble fullstendig tilintetgjort i den hissige brannen.

- Man føler seg helt satt ut av en slik hendelse. Men når man har to kjekke sønner som begge vil trå til så er det ingen grunn til å gi opp.

Personalet på sykehuset har også vist en medmenneskelighet det står stor respekt av, poengterer bystyrerepresentanten og den tidligere kommunedelslederen i Borge, Bjørge Johansen.