Gå til sidens hovedinnhold

Ett år for å skyte skatteoppkreveren

Mannen som skjøt skatteoppkreveren i ryggen med hagle, er dømt til ett års fengsel.

I tillegg må den 49 år gamle mannen betale 50.000 kroner i oppreisning til skatteoppkrever Roar Sylliåsen, og 800.000 kroner i erstatning for å ha brent ned gården han skulle bli kastet ut fra, melder TV 2.

Det var i juli 2007 at skatteoppkrever Roar Sylliåsen og lensmann Nils Ringnes kom til gå småbruket i Stange for å kaste ut mannen. 49-åringen «klikket» da han måtte forlate gården sin, og hentet hagla. Sylliåsen og Ringnes la på sprang, men Sylliåsen ble truffet i ryggen.

- Så smeller det
Lensmann Nils Ringnes ble truffet i benet, men utrolig nok gikk hagleskuddene bare gjennom buksa uten å treffe benet hans. Han har tidligere fortalt om den dramatiske hendelsen til TV 2.

- Jeg ser han løfter våpenet, og så smeller det, sa fungerende lensmann Nils Ringnes til TV2.

Les og se intervjuet her: - Han løfter våpenet, og så smeller det

Mannen ble først siktet for drapsforsøk på skatteoppkreveren og lensmannen. Han erkjente at han hadde gjort en straffbar handling ved å skyte, men nektet for at det var snakk om drapsforsøk.

- Desperat mann
Mannen fortalte i retten at han skjøt for å skremme de to mennene som skulle ta gården hans.

- Det var en handling utført av en desperat mann drevet fram av økonomiske vanskeligheter, sa hans forsvarer, Johnny Christian Schill, til Nettavisen etter hendelsen.

Les: - Prøvde bare å skremme futen

Hedmarken tingrett har tatt hensyn til den desperate situasjonen mannen var i.