Gå til sidens hovedinnhold

Ett lag mister klubblisensen

Sjekk hvilken klubb som sliter tyngst i Fotball-Norge her.

Tidligere i høst fikk 18 klubber fra Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien pålegg om å dokumentere positivt egenkapital innen årsskiftet.

Det har 17 av 18 klubber klart.

Den ene klubben som ikke greide det, er Moss FK.

Supporter: – Med kniven mot strupen
Østfoldingene har, ifølge en pressemelding fra Norges Fotballforbund, 14 dagers ankefrist. Den endelige beslutningen blir først tatt etter ankebehandlingen.

- Akkurat nå føles det hele som et stort sjokk. Vi levde med kniven på strupen under hele fjorårssesongen, men vi fikk signaler om at ting skulle være i orden før 1.1 2010. At vi nå ser ut til å miste lisensen, er et slag i trynet for alle oss som følger klubben, sier leder Andreas Borge i supportergruppen Kråkevingen til Nettavisen.

- Hvordan ser du på faren for at Moss må spille 2. divisjonsfotball neste sesong?

- Vi føler vel ikke at Moss hører hjemme der. Vi hadde sett fram til to Østfold-derbyer neste sesong og gledet oss til å slå Fredrikstad på Melløs Stadion.

- Men det ser ikke ut til at vi skal få den gleden i år, heller. Jeg tør nesten ikke tenke på hva som skjer framover. Det er klassisk at Moss er den eneste klubben som ikke får lisens, mens alle de andre slipper gjennom nåløyet, sukker Borge.

Også Sandnes Ulf og FC Lyn Oslo var underlagt spesielle, økonomiske vilkår foran neste års Adeccoliga. Nemnda har godkjent Sandnes Ulfs innrapporterte egenkapital, men også den tidligere storklubben fra Oslo vest har kommet seg i mål.

- I lys av den situasjonen som FC Lyn Oslo havnet i, mener vi at klubben har gjort et godt arbeid med å rydde opp. Det vesentlige har vært at klubben har blitt enig med bostyret i Lyn AS om endelig sluttoppgjør og fått skriftlig bekreftet at bostyret ikke vil rette flere krav mot FC Lyn Oslo. Videre har klubben etablert positiv egenkapital slik at de på måletidspunktet er innenfor regelverket, kommenterer Klubblisensnemndas leder, Jan Løkling.

Hva med Lyn?
Kråkevingen er ikke spesielt begeistret over behandlingen av Lyn kontra deres egen klubb.

- Ledelsen har permittert nesten alle de ansatte for å holde utgiftene nede mot slutten av året. Vi har fått signaler om at ting har vært under kontroll – og det har vi stolt på. Men jeg må innrømme at jeg stusser på at det er i orden at Lyn slår seg konkurs, mens det ikke er i orden at vi prøver å rydde opp i økonomien.

- Tror du fortsatt det er mulig å berge klubben?

- Vi tar opp status når serien starter og ser hvor vi spiller da.

- Har du tillit til at styret i klubben rydder opp i dette?

- Det ble ryddet opp i ledelsen i fjor, og vi har tiltro til dem som sitter der nå. De har på ingen måte hatt noen enkel jobb, påpeker supporterleder Borge.

Kåfjord beklager
Fotballpresident Sondre Kåfjord beklager at ikke alle klubbene kom i mål i lisensbehandlingen.

- Det er alltid trist når klubber som er sportslig kvalifisert for en lisensiert divisjon, ikke greier lisenskravene. Men klubblisensen er et kvalitetssikringsverktøy som er vedtatt og etablert for at klubbene skal kunne konkurrere på så like vilkår som mulig, og for å sikre bærekraftig økonomi i klubbene, sier Kåfjord.

PS! Dersom klubblisensnemndas avgjørelse blir stående, vil HamKam (som havnet på 13.-plass i Adeccoligaen 2009) bli tilbudt plassen til Moss FK.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken