Gå til sidens hovedinnhold

Etter 0-6 og krisemøte: - Vi kan fortsatt vinne ligaen

... men Arsenal innser at det blir vanskelig.

Tirsdagens kamp mot Swansea har fått en ekstraordinær betydning for Arsenal etter at londonlaget lørdag ble most av Chelsea og tapte 0-6 i det som var manager Arsene Wengers 1000. kamp.

- Dette etterlater oss i en veldig svak posisjon, men vi ønsker å slå tilbake. Når du ikke møter opp til en så viktig kamp, er det ingen som tar lett på det. Vi er nødt til å vinne den neste kampen, sier Arsene Wenger ifølge The Guardian.

Søndag møtte han spillerne til en lett treningsøkt og et krisemøte.

- Vi møtte ikke opp til sesongens viktigste kamp. Det er forbausende. Vi var aldri med i kampen. Etter 20 minutter var det over, og da ble det en lang ettermiddag. Vi var sjokkerte og nedslåtte.

Kaptein Thomas Vermaelen kommer mest sannsynlig til å starte kampen mot Swansea ettersom Laurent Koscielny sliter med en leggskade. Belgieren tror fremdeles at Arsenal kan bli ligamester.

- Jeg tror ikke den sjansen er over. Det er fortsatt kamper igjen, og i England kan alt skje, det har jeg lært. Alle lagene er så gode at alle kan slå alle, så vi må fortsette å ha troen, sier Vermaelen ifølge The Guardian.

Arsenal er nummer fire i Premier League med 62 poeng etter 30 kamper. Det er sju poeng bak Chelsea, som har spilt 31 kamper. I tillegg ligger Liverpool på andreplass med 65 poeng og Manchester City på tredjeplass med 63 poeng.

Etter tirsdagens kamp mot Swansea venter Manchester City førstkommende lørdag. Det første møtet med City endte med tap 3-6. I tillegg har Arsenal også tapt hele 1-5 for Liverpool i ligaen denne sesongen.

- Vi må analysere hvorfor dette skjer, for det har skjedd flere ganger. Det hjelper ikke å skylde på noe - det som hjelper er å vise at vi har kapasitet til å slå tilbake, sier Wenger.

De tre stortapene mot tittelrivalene har det til felles at alle har kommet i kamper med avspark tidlig på dagen.

- Jeg vet ikke hvorfor, men det ser ut som vi ikke liker å spille kamper tidlig. Det ser ut som vi blir nødt til å be fotballforbundet slutte å sette oss opp på kamper 12.45 (lokal tid, red. anm.). Det vil hjelpe oss, fleiper Per Mertesacker.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken