Gå til sidens hovedinnhold

Etter 23 dager, var vinneren i Tromsø klar

World Cup i sjakk er avgjort.

Mange trodde eks-verdensmester Vladimir Kramnik (38) gjort sitt beste i VM-sammenheng da han tapte på målfoto mot Magnus Carlsen i London i april.

Carlsen fikk billett til finalen, mens Kramnik ble forvist til Tromsø og en maratonturnering for å komme seg i sluttspillet i neste VM.

Men Kramnik var ikke ferdig. Han stilte som en av 128 på startstreken i World Cup, og det tok ham 23 dager å klatre helt til topps.

Overrasket seg selv
- Jeg spilte 25 langpartier og seks hurtigsjakkpartier på en måned. Merkelig nok føler jeg meg ikke utslitt. Jeg er trøtt, men ikke utslitt, sa vinneren ifølge Chessvibes.com.

Kramnik som befestet 3. plassen på verdensrankingen, var overrasket over seg selv:

- Jeg spilte generelt sett bra. Selvsagt forekom det feil, men ikke store tabber. Jeg var virkelig bekymret for at jeg var ute av form.

Klaget på små hester
I semifinalen laget han en smule oppstyr da han klaget på at hestene var for små!, men i finalen var det ikke noe tull.

Kramnik gikk rett i ledelsen mot overraskelsen Dimitry Andreikin. Med 1-0 i boks var bare å lene seg tilbake og sikre seieren med uavgjort-partier (remis).

I fjerde og siste langparti mandag fikk Andreikin trøbbel. I frykt for å tape foreslo han poengdeling. Kramnik tok imot med et smil, vel vitende om at han hadde vunnet 2,5 - 1,5.

Se det avgjørende partiet hos Chessbomb

Han kan nå dra hjem fra Tromsø med 96.000 dollar, mens Andreikin får 64.000 dollar. Begge er klare for den eksklusive kandidatturneringen neste år, der åtte spillere kjemper om å møte den regjerende mesteren i finalen.

Som kjent skal Vishy Anand og Magnus Carlsen gjøre opp i november.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken